Jaime Peñafiel té dues coses que el fan poderós: anys i memòria. Als 86 ho ha vist tot de Letícia i se les empesca per escriure cada setmana diversos articles sobre la reina d'Espanya. En l'últim, al digital republica.com, el degà dels cronistes reials aprofita el que ell considera un costum lamentable: homes sense corbata pels dies business casual. Peñafiel, amant dels mocadors a la butxaca de l'americana, detesta els homes en mànigues de camisa.

Jaime Peñafiel  GTRES

GTRES

La raó: "Llevo corbata desde que tenia seis años lo que me convertía en victima propiciatoria del “bulling". 80 anys amb aquest complement al coll legitimen Peñafiel per criticar que el rei Felip no l'exigeixi en visites oficials.

rei felip pablo iglesias GTRES

GTRES

Peñafiel culpa no Pablo Iglesias sinó a Felip VI: "La culpa la tienen los responsables de Protocolo de La Zarzuela. Si no exigen cumplir el protocolo, será por la relación de complicidad de Felipe. El actual Jefe del Estado piensa que, con un “business casual” gana enteros ante ellos". Però el millor paràgraf el dedica, com sempre, a la reina consorte Letizia. Escriu Peñafiel sobre el pitjor look que li recorda a Letícia, un de casual d'estiu de fa 5 anys:

leticia nit madrid EFE

Letícia i Felip a la nit madrilenya, agost 2014 / EFE

De què anava disfressada Letícia? "Un 'business casual', pero llevado a un límite inaceptable de todo punto de vista. Decidió dar el cante en la noche madrileña, de lo más hipster, con unos vaqueros súper pitillos, blancos, desgastados y con grandes rotos en las rodillas. El bolso… étnico. Una imagen impresentable que producía más rechazo que espanto". La reina celebrava que havia deixat de ser princesa feia pocs dies. Al juny de 2014 abdicava el seu sogre i a l'agost va decidir que seria la reina dels texans gastats. Gastats perquè Letícia s'arrossega pel camí del pedregar.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat