Imprescindible el llibre que han editat el Gremi de restauradors de Barcelona i Madrid amb diferents trobades de cares conegudes que fan de pont: des d'Artur Mas amb Campo Vidal a Zapatero amb Xavier Sardà. Com ja va avançar en primícia fa 2 mesos En Blau, una de les converses més interessants era la de Pilar Eyre i Jaime Peñafiel. Alguns dels protagonistes s'han trobat a Barcelona per presentar Diálogos i Eyre ha celebrat a la seva manera que fos 1 d'abril: aniversari de la guerra de reines a la Catedral de Palma. La cronista catalana ha afegit més llenya al foc: "Ni Letizia es tan mala ni Sofía es tan buena, como ya desvelaré". 

pilar eyre jaime peñafiel marina fernandez

Marina Fernàndez

Així ho ha recollit Marina Fernàndez, una de les co-autores del llibre i periodista d'El NacionalPilar Eyre no podia estar-se'n de revelar intimitats de Zarzuela, com un altre nòvio que va tenir Letícia: un periodista mexicà del diari El Universal on va treballar Letizia Ortiz abans de ser Letícia d'Espanya. Però l'anècdota més reveladora de com se les gasten a la Casa Reial l'explica Jaime Peñafiel , quan va acompanyar Joan Carles a un viatge oficial al Regne Unit.

peñafiel eyre  GTRES

GTRES

Com que qui esperava els reis d'Espanya a l'aeroport no era la reina d'Anglaterra sinó el príncep de Gal·les, Peñafiel ho va criticar a un article. Quan Joan Carles es va trobar amb Peñafiel uns dies després al Palau Reial va passar això: "Se me acercó por detrás y me sacudió el hombro algo parecido a un puñetazo y me increpó agriamente ¡Tú no tienes ni puta idea de nada y además te callas porque te lo digo yo que soy tu rey!"

rei por que no te callas gtres

GTRES

El cèlebre "Por qué no te callas" però en lloc de cridar-li a Hugo Chávez el monarca ho va fer a Jaime Peñafiel. Una concepció estranya del que és ser cap d'Estat i de la llibertat de premsa i de pensament. Un desastre més a la llista d'un rei democràtic que ha tingut tics autoritaris massa sovint. Peñafiel aquell dia es va sentir humiliat pel seu rei, i al final li va etzibar la seva frase més cèlebre: "Valgo más por lo que callo que por lo que cuento". El Campechano ho va acabar amb un altre renec "¡Coño Jaime, no te enfades!"

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat