Joan Carles té tots els problemes de cop: sospitós de corrupció, apartat de la Casa Reial i el coronavirus assetjant-lo als 82 anys. El monarca ha filtrat que els regals i comissions il·legals sense declarar que ha rebut dels sàtrapes del Golf Pèrsic no li semblen un delicte sinó un "tradicional obsequi": "No estoy arrepentido". Centra les ires en una dona: la seva jove. Jaime Peñafiel recupera la tesi que la reina Letícia va imposar a Felip fer fora Joan Carles de la Família Reial i acusar-lo de corrupte en públic. 

joan carles leticia gtres

GTRES

A la seva última columna al digital república.com escriu contra Letícia i destapa amb quina frase despectiva s'hi referia el seu sogre. El comunicat de Felip ensorrant la vida pública de Joan Carles és el desencadenant de la revelació: "De lo que no existe la menor duda es que la inductora fue la consorte que nunca sintió por el rey Juan Carlos la menor simpatía. Cierto es que el suegro tampoco por la nuera. Lo mejor que había dicho de ella es que era “una chica muy lista”, con toda la carga peyorativa que la palabra tiene". Llesta en el sentit de grimpaire i lagarta.

leticia petó joan carles GTRES

GTRES

Peñafiel exposa que el que vol Letícia és controlar la Corona, remenar les cireres. I per això anhela un paper millor que reina consort: reina mare. Que regni Elionor tan ràpid com sigui possible i així Letícia mourà els fils, serà la mà que mou el bressol, literalment: "Y como es “una chica muy lista”, pensaría, con toda la razón, que los escándalos financieros y sentimentales del suegro podrían poner en peligro que ella pueda convertirse un día, en reina madre, que es lo que realmente quiere ser".

cara avorrida leticia CR

Casa Reial

Peñafiel mossega Felip recordant que el CIS no ha preguntat mai per la valoració del rei i les enquestes privades de diaris el suspenen: "Se trata del primer suspenso de su reinado. Posiblemente, las comparecencias por vídeo-llamadas no han tenido un efecto positivo. La imagen distribuida por Zarzuela no podía ser más triste. Ninguno de los dos transmitía la menor empatía sino, más bien, frialdad". Fred polar a Zarzuela. Quan passi la crisi sanitària caldrà abordar la imputació de Joan Carles i el més temut per la monarquia: els referèndums.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat