El rei emèrit Joan Carles viu retirat de la vida oficial. Als 81 anys ja només li queda veure créixer els nets i la gespa. Però la segona jubilació no ha provocat un buit informatiu. Encara queden periodistes que li dediquen columnes com el seu coetani Jaime Peñafiel, que es considera "más juancarlsta que monárquico" i ha fet una lloa del pare de Felip VI, però enverinada. Per dir que l'emèrit parla bon anglès recorda el que pensaven els espanyols d'ell, "el hombre al que consideraban tonto".

joan carles cara inflada GTRES

GTRES

Tot ve a tomb per la novetat de veure un president del govern d'Espanya, Sánchez, parlant en anglès a les cimeres europees. Tota una novetat després d'haver patit els ridículs Suárez, González, Aznar, Zapatero i Rajoy sense saber un borrall de l'idioma més universal a les altes esferes. Escriu Peñafiel al digital Republicadelasideas la columna titulada Lo único bueno que tiene Sánchez: "Suárez se sentía fatal en las cumbres, “Peor que cuando Tejero me colocó la pistola en el pecho", me dijo (...). O la dramática y patética imagen de Zapatero, aislado. (...) Lo mismo se puede decir de Rajoy, con el intérprete siempre pegado a la espalda como una mochila". I arriba a Joan Carles, cap de l'Estat.

joan carles enfadat GTRES

GTRES

Peñafiel recorda com Franco va enviar el seu succesor als EUA per trobar-se amb Richard Nixon l'any 1971: "Lo que más impresionó y llamó la atención a los españoles no fue ver el lanzamiento del Apolo XIV sino oír que el hombre al que consideraban tonto, fuera capaz de dirigirse al mundo improvisando unas palabras sobre un tema tan concreto, como el viaje de unos astronautas… en inglés, un perfecto inglés. ¡Toma ya!". 

albert rivera peñafiel gtres

GTRES

A les cimeres cal millor anglès. Joan Carles només anava, curiosament, a les Llatinoamericanes. Com diria l'emèrit en anglès ¿Por qué no te callas? (Why don't you shut up?).