Jaime Peñafiel està indignat amb la jubilació del rei Joan Carles. El cronista reial per excel·lència ha denunciat aquest cap de setmana a la seva columna d’El Mundo que la maniobra per fer fora l’emèrit és “el triunfo de Letizia”, que ara brinda per “la muerte en vida” del monarca. I avui s’ha reiterat en la seva tesi a ‘Todo es mentira’, el programa que Risto Mejide presenta a Cuatro.

peñafiel risto todo es mentira cuatro

Mediaset

El publicista català ha fet entrar en directe Jaime Peñafiel per parlar de la retirada de Joan Carles, que ahir es va fer efectiva. El periodista andalús està emprenyadíssim: “Han querido apartarlo definitivamente, mandarlo al exilio, enterrarlo en vida. Me parece de una injusticia enorme”. Peñafiel defineix com “una humillación” la carta per la qual el rei emèrit explica la seva retirada definitiva i l’atribueix a “una mano negra”. Malgrat que no ho diu literalment, no costa massa imaginar qui està, segons Peñafiel, al darrera d’una decisió que considera que ataca l’honor del monarca: “Juan Carlos seguirá siendo rey, les guste o no les guste a su hijo y a su nuera. Es triste que se le rindiera ayer un homenaje en una plaza de toros. Se tendría que haber hecho en el Palacio Real”. L’emèrit ha marxat per la porta del darrera. Els reis actuals ni tan sols es van presentar ahir l’homenatge que li van fer a Aranjuez per a acomiadar-lo.

Peñafiel està desolat per la marxa de Joan Carles. “Yo soy juancarlista”, repeteix una vegada i una altra al programa de Risto. “Ahora ya no sé qué soy”, sentencia. Amb Felip VI al tron, el cronista reial no s’atreveix a declarar-se monàrquic. El dia que els Borbons se sotmetin a un referèndum no els votarà ni els que fins ara els donaven suport.