Jaime del Burgo ha generat controvèrsies en la relació de vint anys entre Felipe i Letizia just quan celebraven dues dècades d'amor. L'advocat ha tornat a l'atenció pública després de finalitzar la seva relació amb Telma Ortiz el 2018, realitzant declaracions impactants que han captat l'atenció de tots. El cap de setmana passat, va compartir una foto de Letizia durant el seu embaràs de la primera filla, Leonor, a la xarxa social X. Encara que la publicació sembla tenir un to romàntic i proper, és important destacar que el text, aparentment escrit per la reina, va ser redactat per Del Burg. Existeix la percepció que en aquella època, quan l'actual rei Felip VI era príncep d'Astúries, l'advocat podria haver mantingut una relació sentimental amb Letizia, sent infidel al llavors príncep.

És veritat que Jaime del Burgo i Letizia es coneixen des de la seva joventut, quan ella treballava a 'Informe Setmanal' per a TVE. Al llarg del temps, l'advocat ha amenaçat de revelar aspectes foscos de la vida de l'actual reina, generant preocupació a la Casa Reial. Aquestes declaracions de l'advocat estan documentades al llibre de Jaime Peñafiel titulat 'Letizia i mi'.

Jaime del Burgo
Jaime del Burgo

Segons Peñafiel, la relació entre Del Burg i Letizia va començar l'any 2000 a Venècia, però van tenir alts i baixos a causa de la falta d'enteniment. En aquell moment, Letizia ja es destacava a la televisió. Del Burg va expressar el seu desig de casar-se amb ella, però la relació es va fer pública quan Letizia va anunciar el seu compromís amb Felip VI. Segons el llibre, la proposta de matrimoni planejada per Del Burg al jardí de l'hotel Ritz de Madrid es va veure frustrada quan Letizia va revelar que havia conegut un altre home, Felipe de Borbón.

Jaime del Burgo li va confessar al rei el que Letizia pensava d'ell

Segons el testimoni de Jaime del Burgo, indicat per Peñafiel, Letizia va mantenir una relació amb ell fins i tot després de comprometre's amb Felipe, la qual cosa suposadament va causar la crisi matrimonial el 2013. Encara que no es coneixen els motius exactes darrere de la decisió de Del Burg de qüestionar la imatge de la reina en l'actualitat, s'ha informat que la Zarzuela ha advertit a l'advocat sobre les possibles conseqüències i li ha ofert compensació econòmica a canvi del seu silenci, considerant que seria el més beneficiós per a ell.

Del Burg ha revelat detalls específics de la vida amorosa d'ambdós, esmentant trobades secretes en viatges internacionals i en un apartament llogat al carrer Miguel Ángel, a Madrid. També va compartir plans de tenir un fill mitjançant ventre subrogat a Los Angeles. Fins i tot van considerar mudar-se d'Espanya, però Letizia finalment va optar per quedar-se i convertir-se en reina.

Jaime del Burgo Letizia Ortiz Roma GTRES
Jaime del Burgo Letizia Ortiz Roma GTRES

Jaime del Burgo tenia una bona relació amb Felip VI quan mantenia una relació sentimental amb Telma Ortiz, com una manera d'apropar-se a Letizia, el seu veritable interès amorós. Quan tot va sortir a la llum, l'advocat va informar el rei, al·legant que la reina només buscava poder i era extremadament ambiciosa, fent qualsevol cosa per convertir-se en la dona més important del país. Del Burg va deixar clar que Letizia mai no va estar enamorada de Felipe, només era un interès pur.

Se li va presentar l'oportunitat de convertir-se en reina d'Espanya i no la va desaprofitar. Quan va conèixer Felipe a la casa de Pedro Erquicia, va fer tot el possible per enamorar-lo, malgrat que inicialment no li semblava atractiu. Una vegada casats, Letizia es va adonar que l'ambició desmesurada la va guiar. Encara que no pertanyia a la corona, ja no podia fer-se enrere.