Aquest any es compleixen 20 anys des que el rei Felip VI i la reina Letícia van protagonitzar el primer casament real a Espanya en gairebé 100 anys. L'últim havia estat el d'Alfons XIII amb Victoria Eugenia de Battenberg, celebrat el 1906. Després es van casar Joan Carles I i Sofia. Però l'enllaç va tenir lloc a Atenes. Com dèiem, van haver de passar gairebé 100 anys fins a veure de nou un casament en el nucli dur de la monarquia, celebrada el 22 de maig de 2004 a Madrid.

Una fita significativa en la història de la monarquia espanyola, l'aniversari, que s'està veient entelada per l'ombra de les revelacions explosives de Jaime del Burgo. Aquest advocat ha sacsejat els fonaments del matrimoni real en exposar una suposada relació extramatrimonial amb la reina, donant dubtes sobre la fidelitat de Letícia i desencadenant una crisi sense precedents a la corona espanyola.

Jaime del Burgo posa potes enlaire el matrimoni de Felip VI i Letícia 

Les acusacions de Del Burgo han provocat una tempesta mediàtica i han posat en dubte la reputació de la monarquia, deixant el rei Felip VI sumit en la humiliació i la ridiculització. Aquesta situació ha assolit el seu punt màxim just quan s'apropa el 20 aniversari del casament real, convertint-se en un núvol fosc que amenaça amb eclipsar qualsevol celebració.

Casament Felipe Letizia Casa de SM El Rey
Casament Felip i Letícia Casa de SM El Rey

Malgrat les crítiques i les possibles repercussions legals, Jaime del Burgo persisteix en el seu intent de desacreditar la monarquia espanyola. El seu pròxim llibre, "Y nada más que la verdad", promet revelar encara més detalls sobre la relació entre Felip i Letícia, soscavant encara més l'estabilitat del matrimoni real i donant noves ombres sobre la figura de la reina.

La decisió de Del Burgo de publicar el seu llibre sota la seva pròpia editorial demostra la seva determinació de mantenir el control total sobre el contingut i evitar interferències externes. Aquest moviment estratègic suggereix que està disposat a anar fins al final per divulgar el que ell considera "tota la veritat" sobre la situació en Zarzuela.

L'advocat ha reunit un conjunt de testimonis que recolzarien les seves afirmacions sobre les relacions extramatrimonials de Letícia, la qual cosa suggereix una estratègia calculada per debilitar la imatge pública de la reina i minar l'estabilitat del matrimoni real. El seu objectiu final sembla dinamitar la monarquia espanyola i provocar un canvi radical en el poder.

Letizia Jaime del Burgo TV3
Letizia Jaime del Burgo TV3

La bomba de Jaime del Burgo que amenaça el 20 aniversari de casaments de Felip i Letícia 

Amb el llançament del seu llibre planejat per a aquest mateix any, Jaime del Burgo està decidit a no ser eclipsat per altres relats sobre la vida en la cort real. La seva ambició sembla no tenir límits, i la seva determinació d'exposar el que ell considera veritats incòmodes podria tenir un impacte durador a la corona espanyola i en la història mateixa de la monarquia.

A mesura que s'apropa el 20 aniversari del casament real, l'ombra de les revelacions de Jaime del Burgo plana sobre Zarzuela, amenaçant de fer esclatar la celebració planificada i deixant Felip i Letícia enfrontant una crisi matrimonial i una tempesta mediàtica de proporcions inesperades com a regal d'aniversari.

En aquest sentit, s'ha especulat amb la possibilitat que el llibre veiés la llum just abans de Sant Jordi per firmar exemplars a Barcelona. Ara algunes fonts defineixen el 22 de maig com la data clau, el dia que se celebra el 20 aniversari i a pocs dies de la fira del llibre de Madrid.