Si algú creia que Jaime del Burgo anava a desaparèixer sense fer soroll, estaven molt equivocats. L'advocat està disposat a acabar amb els Borbó, tal com va destapar en un dels seus missatges. Després del seu silenci es va conèixer que estava immers en un llibre sobre Letizia i la resta de la família, fins i tot havia creat les seves pròpies editorials perquè ningú no pogués interferir en el procés. Tanmateix, ha descartat aquesta idea i ha decidit bolcar tot el material en una sèrie documental on ell serà l'autèntic protagonista. Aquest projecte podrà veure's el 2025 i s'emetrà en YouTube, encara que li agradaria trobar alguna plataforma que s'atrevís a comprar-se-la. Ara per ara, el llibre anava a sortir a la venda el maig de 2024 i ha retardat la data un any més amb la sèrie. Jaime del Burgo aconsegueix d'aquesta forma continuar al candeler i posar nerviosa Letizia, la seva principal damnificada.

Jaime del Burgo
Jaime del Burgo

L'advocat ja no guarda cap afecte a Letizia, que un dia se suposa que va ser l'amor de la seva vida. La relació entre ells és totalment inexistent, encara que la reina sabia que Jaime del Burgo anava a trencar el seu silenci a les xarxes socials i la monarca li va trucar personalment per demanar-li que no enterbolís el dia clau de Leonor amb les seves sucoses declaracions. Segons l'advocat, Letizia va ser infidel a Felip VI amb ell durant diversos anys, encara que la història podria ser totalment diferent i no existir cap infidelitat.

Jaime del Burgo utilitzaria a Letizia per complir les seves intencions, acabar amb els Borbó, segons ell, una dinastia que ha estat en el poder 300 anys i ha empobrit Espanya. "Ells són la causa de la nostra pobresa. Jo he conegut els dos últims. Són bojos, incapaços, endogàmics, lladres, dèspotes, bagassers, nimfòmanes, covards, sangoneres, golfs, egoistes, indignes...", argumenta.

Jaime del Burgo relata una de les seves converses amb Felipe. "Una de les meves converses amb Felipe fa ja alguns anys: Felipe: I què creus que hauria de fer? Jo: Ser generós. —Generós? —Sí, que al cap de l'Estat puguin elegir-ho els espanyols. Desproveir a la monarquia del seu poder real, el que tu i jo sabem que existeix, aquest que no veu la gent. Ja teniu tots els diners del món, què més voleu? Quan el vaig enfrontar a les misèries del pare, em va respondre: —Saps? El que la Constitució no ens prohibeix expressament, ens està permès. Aquesta és una de les aberracions més grans que he escoltat en la meva vida. I la practiquen a ulls clucs".

Jaime del Burgo estava disposat a acabar amb els Borbó, també amb Leonor

I sentència a Leonor: "Si Espanya vol prosperar, el primer que ha de fer és desatacar d'aquesta família i dels seus hàbits corruptes hereditaris". Amb aquestes paraules dona a entendre que objectivo són tota la família. Encara que Casa Reial ha fet molts esforços per garantir el regnat de la princesa apartant-la del passat, com les malifetes de Juan Carlos. Volen desvincular-la completament del cognom familiar.

Casa Reial ha ofert a Jaime del Burgo el cap de Letizia a canvi de la de Leonor. Faran el que sigui necessari, però amb la princesa no, ella és el futur de la monarquia a Espanya i ha aconseguit un gran suport dels ciutadans. De fet, ja es nota que l'actual reina ha perdut poder en la institució. Ara mateix és Felipe qui dona les ordres i les executa, i ella ha acceptat el paper de reina consort. D'altra banda, la seva agenda institucional ha quedat reduïda a compromisos institucionals sense importància.

Sofia i Leonor
Sofia i Leonor