Han passat ja sis mesos des que Jaime del Burgo va fer les seves primeres revelacions sobre les presumptes infidelitats de reina Letícia al rei Felip VI. Des d'aleshores, la Casa Reial espanyola viu en un estat d'alerta constant. Especialment a la reina Letícia, sobre qui recauen la majoria de mirades. Unes acusacions que han deslligat un remolí d'especulacions que amenacen de soscavar l'estabilitat de la monarquia.

Però Del Burgo no ha estat l'únic que ha posat en perill a la monarquia i a la reina Letícia. Jaime Peñafiel, al seu llibre 'Letizia y yo', publicat a finals de 2023, ha contribuït a augmentar la tensió en revelar secrets i enganys que van envoltar l'inici de la relació entre Letícia i Felip. I ara, amb 'Los silencios de Letizia' publicat recentment, Peñafiel n'aprofundeix encara més, revelant detalls ocults sobre la vida de la reina.

Els silencis de Letizia, Jaime Peñafiel
Els silencis de Letizia, Jaime Peñafiel

Letícia va ocultar molts detalls de la seva vida per conquerir Felip

Entre aquests detalls es troba l'ocultació d'informació crucial sobre la família de Letícia a Felip durant els primers anys de la seva relació. "Felip desconeixia que Letícia s'havia casat i que estava a punt de divorciar-se, que tampoc no sabia que la seva mare era una sindicalista d'esquerres, o que el pare de Letícia treballava de tècnic de ràdioo una cosa semblant, perquè ha tingut diferents professions", escriu Peñafiel. "També desconeixia que el seu avi era taxista i comunista", afegeix el cronista. "I després s'assabentaria que tota la família de la qual anava a ser la seva dona eren antimonàrquics o republicans com alguns diuen ser, o fins i tot ateus".

Aquests secrets no només van ser ocultats a Felip inicialment, sinó també a la seva família política, incloent els reis emèrits Joan Carles I i Sofia, els qui desconeixien els detalls íntims de Letícia.

El pare de Carla Vigo, obligat a amagar el seu passat

Però hi va haver més mentides i ocultacions. Letícia tampoc no va revelar el veritable passat d'altres familiars. Concretament, el d'Antonio Vigo, pare de Carla Vigo i vidu d'Erika Ortiz, germana de Letícia, al que es va forçar a ocultar el seu passat Antonio havia estat escombriaire, però se li va obligar a mentir i amagar aquesta faceta. Una humiliació en tota regla a Antonio, doncs es considera que era de baix nivell i indigne per a algú de l'entorn real. Com va publicar El Español, dir que sempre havia estat escultor quedava millor.

Antonio Vigo, font antoniovigoescultura.com jpg
Antonio Vigo, font antoniovigoescultura.com jpg