Felip VI va contreure matrimoni amb Letícia després d'enamorar-se d'ella. Després d'acabar la seva relació amb Eva Sannum, va tornar a enamorar-se, aquesta vegada de la presentadora de televisió de TVE. En aquell moment, Letícia estava emergint com una figura prominent a la cadena pública. Va ser llavors quan Felip va utilitzar les seves connexions per conèixer l'asturiana. Pedro Erquicia va organitzar un sopar al seu àtic de Madrid amb diversos col·legues de professió, entre els quals es trobava Letícia. En aquell moment, ambdós eren solters, almenys així ho creia el príncep, ja que Letícia se'l relacionava amb altres homes, com el periodista David Tejera.

Ara s'ha revelat que durant aquell període, Letícia també mantenia una relació sentimental amb Jaime del Burgo. Felip li va demanar compromís, i un dia abans de fer pública la seva relació amb el príncep, va trencar amb l'advocat. Tanmateix, poc després del casament, van tornar a entrar en contacte. La mare d'Elionor i Sofia es va sentir desconcertada per la situació. La seva ambició la va portar a voler ser la persona més poderosa del país. Ho va aconseguir, però a un cost molt alt.

Felip VI i Letizia
Felip VI i Letícia

Felip va sospitar de Letícia, no perdona una mentida

Malgrat continuar amb la seva relació amb Felip, Letícia també continuava veient-se amb Jaime del Burgo, fins i tot estant embarassada de Elionor i Sofia. El príncep apostava per aquesta relació, però vivia en una mentida. No va ser fins a 2012 que va començar a sospitar de la seva esposa, i el Centre Nacional d'Intel·ligència la va investigar. Es va descobrir la seva relació amb l'advocat, que la Casa Reial va intentar ocultar per evitar un escàndol.

Felipe Letizia cara de funeral GTRES
Felip Letícia cara de funeral GTRES

Felip i Letícia van tenir dues filles, Elionor i Sofia, però el rei desitjava ampliar la família. La seva intenció era tenir almenys tres fills, igual que ells. Encara que el monarca té dues germanes més, Cristina i Elena, igual com la seva esposa, Telma i Erika, poc després que naixés la infanta, van decidir modificar la Constitució per permetre que la princesa pogués heretar el tron en el futur. Tanmateix, l'home mai no va arribar, i ara seria biològicament impossible, no només per l'edat.

Quan Felip va descobrir la infidelitat i l'intent de fuga de Letícia, va decidir no tenir més fills amb ella. De fet, en aquell moment, va perdre tota confiança en ella. Van deixar de compartir el mateix llit i mantenir relacions íntimes. A partir de llavors, es diu que va ocórrer el famós cessament de convivència, encara que mai no s'ha fet públic, ja que seria un escàndol. Hi va haver un intent de divorci, però mai no es va materialitzar.