La reina Letícia fa anys que va unir la seva vida a la del rei Felip, príncep quan ella el va conèixer i es van enamorar. Deixant de banda tot l'affaire Del Burgo i la seva relació abans (i durant) el seu matrimoni amb el Borbó, no han estat només el monarca i l'empresari navarrès els únics homes amb qui l'asturiana ha tingut una relació sentimental. Ara, el llibre Juan Carlos y Letizia. Dos biografías paralelas, de Joaquín Abad, fa un recull d'altres noms amb qui s'ha relacionat l'experiodista, especialment en l'època en que exercia com a tal i treballava a diferents redaccions de Madrid o per Mèxic, on va anar a buscar-se la vida un temps, venent cigarretes, fent de model "como Dios la trajo al mundo" per dibuixos que després il·lustrarien discs com el Sueños líquidos de Maná i que ara estan en possessió de Joan Carles, o fent diferents feines relacionades amb els seus estudis.

Letizia de joven
Letícia, de jove
leticia cigarretes
Letícia, de jove
leticia foto despullada mana
'Sueños líquidos' de Maná

Al capítol 'Un pasado promiscuo' de l'esmentat llibre, s'estableixen diferents noms, alguns amb qui va estar força temps, d'altres més esporàdics, com els de Luis Miguel González, exeditor en cap del diari Siglo XXI; Alonso Guerrero, el seu antic professor de Llengua i Literatura a l'institut Ramiro de Maeztu; el periodista de CNN David Tejera; l'aristòcrata Kitín Muñoz o el periodista nordamericà Jim Russo. Aturem-nos en aquest. Al llibre llegim que van tenir un affaire quan Letícia treballava com a becària en una agència EFE on també hi era Russo i fins el 1997. Segons va explicar ell mateix al periodista Antonio Montero, la seva relació es va consumar a l'hotel Holiday Inn del carrer Ourense de Madrid i posteriorment, al Parador de Almagro.

parador de almagro
Parador de Almagro

Quan Letícia va ser a Mèxic, va visitar Russo a Houston: "Lógicamente compartieron cama. También fueron a Las Vegas". I al llibre Paparazzi confidencial d'Antonio Montero, segons recorda Joaquín Abad, l'autor revela una anècdota curiosa, ja que segons Jim Russo, "Letizia no me dejaba cagar en el baño de la habitación del hotel. Tenía que bajar al lobby. Entendía que yo tenía que hacerlo porque soy humano, pero no en su baño". Jaime Peñafiel també s'hi va referir recentment, recordant els fets: "'Para hacer tus necesidades, no en mi baño. Te bajas abajo'... No permite que haga sus necesidades en el baño que comparten en la habitación! Es una controladora enorme. Pero hay maneras de mandar y mandar". El periodista reconeix que van ser nòvios en secret i recorda el fort caràcter de l'ara reina, "explosiva, dura, rompiendo cosas y tirando libros y estanterías". Fins i tot recorda com en una discussió a Las Vegas, "le clavó todas sus uñas en el cuello. Me dejó casi inconsciente durante unos segundos, casi me caí al suelo". Quan Letícia va començar a sortir amb Felip, el va trucar per dir-li: "Esto es muy serio. No me conoces de nada, de nada. Recuerda que no me conoces o atente a las consecuencias". Així era Jim Russo aleshores, quan va tenir una relació amb Letícia:

jim russo abans
 
jim russo abans2
 

...i així és ara, quan és periodista multimèdia a l'Agència EFE, aportant experiència de càrrecs anteriors, amb llicenciatura en comunicació, periodisme i programes relacionats entre 1978 i 1984 a la Universitat de Houston.

jim russo
 

Qui sap si tornaran a coincidir i si arriba el cas, si ara Letícia li deixaria utilitzar el seu lavabo.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!