El 2023 està marcant la vida d'Irene Urdangarin d'una manera ben especial. L'atenció sol centrar-se en la princesa Elionor, però aquesta vegada, la filla de la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin s'emporta el protagonisme. La benjamina de la família acaba de començar els seus estudis en l'École hôtelière de Lausanne, o com l'anomenen en confiança, l'Ecolint. Estem parlant d'una de les escoles d'hostaleria més top del món, amb ni més ni menys que 125 anys d'història. La formació aquí costa uns 84.950 euros durant els quatre anys.

L'Ecolint té un campus que és pur luxe, amb una extensió de 80,000 metres quadrats. I compta amb piscina, gimnàs, espais per meditar i controlar l'estrès, i fins i tot serveis per a la salut mental. Un lloc on els privilegiats poden viure a tot tren.

La infanta Cristina es queda en suïssa amb Irene

Allà poden estudiar fins a 850 afortunats alumnes. I encara que sigui una escola elitista, no val només amb asseure's en classes i prendre apunts. Allà volen que els alumnes passin per totes les etapes de l'hostaleria. Des de fer llits, netejar banys fins a servir taules.

École hôtelière de Lausanne (EHL Hospitality Business School)
École hôtelière de Lausanne (EHL Hospitality Business School)

A més, el lloc compta amb una residència per a estudiants que venen de lluny i no tenen on quedar-se. Al principi, van pensar que Irene es mudaria allà, considerant que abans vivia amb la seva mare, la infanta Cristina, a Ginebra. La idea era que Cristina tornaria a Barcelona quan Irene comencés en l'Ecolint.

Primer problema del curs per a Irene Urdangarin

No obstant això, Irene no està passant pel seu millor moment amb la separació dels seus pares. Algunes fonts apunten que el seu rendiment acadèmic va començar a fer voltes des que van començar els problemes. I això va canviar tot el pla. Cristina va decidir quedar-se a Suïssa per un temps i estar al costat de la seva filla.

Però hi ha un petit problema: la seva casa està a 50 minuts amb cotxe del campus. I entre anades i vingudes, estan perdent gairebé dues hores al dia en desplaçaments. I la situació comença a passar factura. No és pràctic en absolut. I vistes les dificultats, no es descarta que prenguin mesures a curt termini. Irene podria finalment instal·lar-se en la residència del centre acadèmic.