Zarzuela emana passió futbolística. Malgrat el desinterès de la reina Letícia per aquest esport, la resta no pot amagar que li agrada i el segueix. Cadascú té el seu equip favorit: Joan Carles és merengue (coincideix, miracle, en alguna cosa amb la seva nora). Felip, matalasser. Pare i fill han ocupat localitats d'honor a la llotja de partits importants, també de la selecció espanyola. Aquí també hi compta la Letícia, com a la final del Mundial de 2010. Un costum que les nenes de la casa, la princesa Elionor i la infanta Sofia, estan començant a adquirir: les vam veure juntes el passat estiu a Londres, al partit de La Roja femenina contra Dinamarca a l'Eurocopa. Aquest és un matís important, el del futbol femení: la seva mare sempre ha rebut crítiques per no recolzar-lo de manera més ferma. En això mare i filles són el dia i la nit. 

De la relació de les adolescents amb l'esport de la pilota se'n va parlar molt durant la disputa, el mes de desembre, del Mundial de Qatar. Sobretot arran del rumor que va fer córrer Telecinco pel que va passar en acabar el primer partit contra Costa Rica, aquell 7-0 que va fer somiar els seguidors... per no res. La golejada, seguida pel rei d'Espanya in situ, va provocar la visita eufòrica del monarca al vestidor. Allà va demanar la samarreta del crac de la nit, un emblema del Barça: Gavi. L'andalús li va regalar la peça, ben suadeta i signada. La destinatària? Suposadament Elionor, admiradora del migcampista de 18 anys. Asseguraven que té la carpeta plena de fotos del culer, un "amor platónico". A Gavi li van començar a dir 'El Principito'. Però la realitat és que no era per a la princesa, si no per a la germana Sofia. La veritable fan del futbol de la casa. No només el segueix amb passió, també el practica.

Felipe VI con Gavi en Catar GTRES
Felip VI amb Gavi a Qatar / GTRES
Leonor y Sofía camiseta España GTRES
Elionor i Sofía a l'Eurocopa femenina amb la samarreta de La Roja / GTRES

La infanta Sofia trenca esquemes: la primera futbolista dels Borbons

Sofia trenca esquemes en aquesta casa. No és la primera dels Borbons que practica esport: Joan Carles i Felip fan regates​, Elena és genet... Esports pijos. El més proper a un esport "normal", que Cristina es casés (i 25 anys després se separés) d'Iñaki Urdangarin. Amb la germana d'Elionor, però, s'estrenen en aquesta categoria. Sofia juga al futbol, somia amb ser Alexia, Mapi León, Aitana Bonmatí... o ves a saber si Olga, Athenea, Esther, jugadores blanques. En tot cas, vol ser una crac, una reina de la pilota. No serà monarca espanyola, però les seves mires també són altes. De moment juga en un equip desconegut de la Comunitat de Madrid, fa de migcampista. Però els seus plans són convertir-se en un fitxatge galàctic d'un altre club. És a tocar.

Juan Carlos Felipe vela regata GTRES
Joan Carles i Felip de regates / GTRES
Infanta Elena jinete mala cara GTRES
La infanta Elena, genet / GTRES
joan carles florentino GTRES
Joan Carles I amb Florentino Pérez / GTRES

Sofia, fitxatge galàctic d'un club madrileny... si passa les proves d'accés

'Monarquía Confidencial' destapa els plans de la Sofia: passar a formar part del juvenil de C.D. DUX Internacional de Madrid Football Academy, equip ubicat a Villaviciosa de Odón, prop de la capital. Els seus propietaris són el porter del Madrid, Thibaut Courtois, el davanter del Betis Borja Iglesias i l'streamer Dj Mariio. S'està negociant la seva incorporació, només ha de complir un requisit: passar una prova d'accés. Com tot quisqui, aquí en teoria no fan distincions. La infanta haurà de demostrar que té fusta, visió de joc, talent, forma física, carisma. Si impressiona els tècnics avisaran Gerard Romero o Fabrizio Romano, que dirà allò de "Sofia, here we go!" I d'aquí, a l'estrellat, pas a pas. 3 entrenaments a la setmana, partits els dissabtes i diumenges... futbolista, vaja. 

Leonor y Sofía pequeñas camiseta España Europa Press
Elionor i Sofia amb samarreta de la selecció espanyola / Europa Press
Alexia Putellas Balón de Oro EFE
Alexia Putellas / EFE

Joan Laporta, atent. Podria ser la segona royal que juga al Barça. A Joan Carles li agafaria un patatús.