El rei Felip ha celebrat fa dos dies els seus deu anys de regnat. El monarca no ha parat de rebre elogis, dedicatòries, genuflexions, i copets a l'esquena per part de tots els monàrquics que perden el nord per sortir a la foto. Un no parar d'actes i celebracions que van tenir el seu punt àlgid aquest dimecres, just quan feia els 10 anys, amb una agenda atapeïda que va durar tot el dia: al balcó de palau reial veient el canvi de guàrdia, dinar amb autoritats i convidats i sorpresa inclosa de les seves dues filles, concert... I l'endemà, santtornem-hi, veient una exposició sobre el temps que ha fet de monarca i anant a Alemanya a veure la repassada de la selecció espanyola a Itàlia a l'Eurocopa, i posant-se les mans a la cara quan Lamine Yamal li va dir que tenia només 16 anys:

Una de les imatges d'aquestes celebracions la trobem justament en l'exposició fotogràfica que va estar visitant a palau al costat de la seva dona. I és que de les 23 instantànies que formen part de l'exposició que commemora i repassa els 10 anys d'ell com a rei, volen saber quantes imatges hi ha del seu pare, el seu predecessor en el càrrec, el rei emèrit Joan Carles? Una pírrica imatge. Una sola. Un lleig en tota regla, indissimulada humiliació, una més, a algú que volen lluny de Zarzuela i que no se'l relacioni massa amb l'actual monarquia espanyola. Ni Felip ni Letícia volen Joan Carles a prop. I no només li han donat un cop de porta als morros a l'exposició, sinó també, cosa que li ha provat pitjor, no l'han convidat, han passat olímpicament del seu jeto, i això que ell volia estar present.

Joan Carles Letícia junts funeral Gomez Acebo GTRES
Joan Carles, Letícia i Felip GTRES

Aquesta decisió de prescindir de Joan Carles ha estat entomada malament tant per ell com per les seves filles, unes infantes Elena i Cristina que també han tastat en la seva pròpia pell. Si bé els darrers dies a la germana gran de Felip se l'ha tornat a posar en el focus, deixant-li presidir alguns actes en nom de la corona, el que ha passat amb el seu pare, el lleig evident, no li ha fet ni punyetera gràcia: "doña Elena ha transmitido a su padre su descontento con esta decisión por parte de Felipe VI. La infanta considera que los reyes eméritos debían haber acompañado a su hijo en un día tan especial y señalado”, diuen a Monarquía Confidencial.

infanta Elena
Elena / GTRES

En aquest sentit, també s'ha pronunciat Nuria Roca a El Hormiguero de Pablo Motos: "Me parece que tenemos una monarquía con algunos complejos. Se tiene o no se tiene monarquía. Me parece que ayer no invitara al resto de miembros de la familia real me parece que es un complejo. Sí que se reúnen, sí que tienen relación pero para estos actos no están presentes. Como ciudadana no me lo acabo de creer. Entonces me gustaría que todo tuviera mucha más naturalidad. El trabajo de ellos me parece impecable, el de la reina Letizia, el del Rey, el de las Infantas... Sí que pediría más transparencia en ese sentido". I qui ha respost? Tamara Falcó.

nuria roca
Nuria Roca i Juan del Val / Antena 3
tam
Tamara Falcó / Antena 3

I el que ha dit no li agradarà a la infanta Elena: "No estoy para nada de acuerdo con lo que dices. La familia real son solo ellos cuatro"... És cert, protocolàriament parlant, però també és cert que és un menysteniment en tota regla.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!