Felip està vivint aquest dimecres 19 de juny del 2024 el seu dia gran. El monarca està rebent elogis i actes commemoratius pels seus deu anys de regnat, des que va seure al tron tal dia com avui de fa deu anys. El Borbó i la seva família, clars protagonistes de la jornada, on no han parat els actes en el seu honor i tota la pompa i circumstància habituals que els envolta. Tots els monàrquics excitats en veure Felip, Letícia i les seves filles Elionor i Sofia, junts al balcó del pati d'armes per començar el dia veient el canvi de la guàrdia reial i com els cavalls anaven deixant el pati ple d'excrements.

caca aniversario TVE

El canvi de guàrdia, deixat / TVE

 Després, a palau, l'acte d'imposició de condecoracions de l'ordre del mèrit civil, en que diferents persones han estat condecorats, ciutadans en reconeixement del seu compromís personal i contribució social, aprofitant els deu anys del monarca al capdavant de la institució.

Un per cada comunitat autònoma. Per part catalana, Gemma Salvador Castell, nutricionista i dietista en l'agència de salut pública de Catalunya, que promou hàbits de vida saludable, amb la revisió de menús escolars i campaments lúdic-educatius per joves amb diabetis i canalitzar excedents de menjar en hotels per joves sense recursos. Curiosament, o no tan curiosament, ella ha estat l'escollida perquè després del besamans, en el dinar institucional amb els convidats, fos qui s'hagi assegut al costat de la reina Letícia, encantada de la vida d'estar al seu costat i xerrar d'un tema que li apassiona, la bona alimentació.

leti
Letícia, amb la nutricionista i dietista catalana Gemma Salvador Castell / Casa Real

Abans, però, que elles dues i la resta de convidats comencessin a endrapar i anessin tastant els plats a taula, hi ha hagut una irrupció sorpresa al menjador, una presència inesperada davant dels micròfons, allà al mig, als morros d'un Felip que no sabia res i que s'ha quedat desencaixat. Dues persones que han requerit l'atenció de tots els convidats i dels reis per dir unes paraules públiques, sense que el Borbó en tingués constància. Qui? Les seves dues filles Elionor i Sofia, que han dedicat unes paraules inesperades al protagonista del dia, el seu pare, incloent-hi també a la seva mare i com no, Espanya. Les dues filles dels reis, davant la mirada atenta de Letícia i davant un Felip que amb prou feines podia contenir l'emoció i el posat institucional, han dit això davant de tothom:

Com diu l'experta en imatge de TV3 Patrycia Centeno, darrera de tot, com gairebé en tot el que té a veure amb Felip, hi ha Letícia, la instigadora de la sorpresa.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!