Una vegada més s'evidencia l'escassa connexió entre Letizia i la família del seu espòs. Existeix una notable falta de vincle entre ambdues parts, que mai no han aconseguit arribar a una entesa. Específicament, la relació entre la infanta Elena, qui representa l'essència de la família Borbó, i l'esposa del seu germà és especialment tensa. La infanta mostra un clar rebuig cap a la reina i prefereix evitar qualsevol trobada amb ella. Encara que la va convidar al seu aniversari, ho va fer més per protocol que per desig genuí.

Recentment, s'ha suscitat un nou conflicte públic entre la reina i la seva cunyada. Felipe i la infanta Elena són els únics membres de la família reial que han visitat la seva mare diàriament durant la seva hospitalització. La infanta Cristina també ho va fer, encara que discretament, per ordre de la Zarzuela. El rei va limitar les visites a l'hospital per evitar rumors infundats.

la reina sofía surt de l'hospital amb la via intravenosa
la reina sofía surt de l'hospital amb la via intravenosa

Durant la visita dels reis a l'hospital, la infanta Elena no hi va coincidir en cap moment. La seva presència va ser criticada, ja que van arribar directament després d'un viatge internacional, sense canvi de vestimenta. La infanta considera la situació massa artificial i creu que tant Letizia com la reina Sofia estan incòmodes. Considera Letizia una persona falsa i no la tolera.

La reina Sofia no millora, màxima preocupació

Està contenta que ara hagi hagut d'anar-se'n a un viatge d'Estat a Amsterdam, així tres dies veu-la. Felipe ha demanat personalment a la infanta Elena que s'encarregui de visitar tots els dies la reina Sofia. No ha fet falta, la mare de Froilán i Victoria Federica ha preferit quedar-se en Zarzuela a dormir. D'aquesta forma controla la seva mare i la seva tia. Ambdues no estan bé. L'any passat ja es va confirmar que Irene de Grècia patia un important deteriorament cognitiu, mentre que la seva mare encara ha de prendre antibiòtics per la infecció urinària. A palau estan ben ateses, tenen mèdics les 24 hores disponibles només per a elles.

Felipe, Elena i Cristina saben que la seva mare no està bé, no per la infecció, sinó per un important deteriorament en tots els aspectes. No només li costa articular paraules, sinó també ha disminuït la seva mobilitat i ha patit algunes pèrdues de memòria. Ara per ara els metges no li donen una gran importància, asseguren que tot és causa de l'edat.

reina Sofia
reina Sofia