Cada dia queda més clara la línia vermella entre Família reial i família del rei, fins i tot en l'ús de les minúscules. A la Família reial només hi caben sis persones (Felip, Letícia, les filles i els emèrits) i família del rei és tota la resta, des d'Iñaki Urdangarin a Luis Alfonso de Borbón. Son "els parents" de Felip. Alguns de molt propers lamenten quedar en un segon pla. És el cas de la seva germana gran, la que hauria d'haver heretat el tron: la infanta Elena. Tota la vida ha format part de la Família reial, fins que el 2014 el rei no és el seu pare sinó el seu germà. Des d'aleshores gairebé no protagonitza actes oficials i cobra 300 mil euros anuals d'una empresa privada. Però la que havia de ser Princesa està trista, què té la princesa?

felip elena copa vela efe

GTRES

Ho publica Pilar Eyre al seu blog a Lecturas: "A Elena le hubiera gustado ir al aniversario de la Constitución, en el que su padre fue homenajeado, aunque fuera desde el gallinero". Quina raó té Felip VI per voler lluny Elena? Una que no diu Eyre és que Felip no suportaria que les càmeres enfoquessin la que hauria d'estar fent el discurs en el seu lloc, com a reina Elena. Ho va impedir precisament la Constitució que Felip celebrava i que la discrimina només pel fet de ser dona. Gran coherència: Felip lloa una Carta Magna masclista en la successió a la Corona que l'afavoreix a ell. Però Eyre argumenta un altre extrem que va fer que Elena no fos convidada: "En el lote de Elena iba también su hermana Cristina, y, aunque en proceso de rehabilitación, no se consideró conveniente aún exhibirla en un acto tan importante"

cristina i elena gtres

GTRES

Eyre regala dues dades: una, que les germanes del rei Joan Carles van ser excloses de l'ascensor del Congrés el dia que fa dècades el van proclamar rei, "porque estaba reservado a personas principales". I segona dada: per Nadal es reunirà la família del rei excepte Urdangarin, que sortirà de permís d'aquí a un any "si demostra arrelament familiar". Algunes fonts apunten a En Blau que aquesta és la raó per la qual la infanta Cristina no es divorcia ara del seu marit empresonat: perquè la llei li exigeix arrelament familiar per obtenir el permís penitenciari.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat