La infanta Cristina és el membre de la Família Reial que més temps ha viscut a Catalunya. El seu casament va ser l'any 1997 i des de molt abans que la germana del rei es va instal·lar  a la ciutat per la seva feina a La Caixa. Aquí es va casar, aquí va comprar-se una torre a Pedralbes, aquí van muntar l'Institut Noos, aquí van néixer els seus quatre fills, tots a la Teknon, aquí espera tornar. Cada cop que s'enyora agafa un avió amb l'excusa de veure el seu fill Pablo, que juga al Granollers, o els seus cunyats Urdangarin que viuen a Barcelona, a banda de molts amics i companys de feina. Aquí la infanta és feliç. Mai no ha volgut parlar català i en alguna ocasió ha exigit que es parlés castellà en la seva presència. Hi ha un detall dels costums catalans que mai va voler adoptar, fins ara. Durant els 26 anys que ha durat el seu matrimoni amb Iñaki Urdangarin, de 1997 a 2023, sempre ha dut l'anell de casada a la mà dreta, contra la tradició catalana que indica que l'anell va al dit anul·lar de la mà esquerra. Tot i casar-se a Barcelona, va seguir la tradició castellana dels Borbons, l'anell a la dreta. Ara, per sorpresa, davant del divorci imminent, la infanta no es desprèn del seu anell de casada però l'ha canviat de mà i ara sí segueix la tradició catalana, el llueix a la mà esquerra.

infanta Cristina a Barcelona, IG
infanta Cristina a Barcelona, IG

Ho ha destapat la revista Hola, que ha fotografiat la germana del rei en la seva visita del cap de setmana a Barcelona amb l'excusa d'anar a veure Coldplay a l'Estadi Olímpic, unes fotos que només va publicar EN Blau. Els paparazzi la van retratar passejant pel centre de Barcelona, concretament al Passatge de la Concepció entre Passeig de Gràcia i Rambla Catalunya, on va dinar amb els seus fills Pablo i Irene al Restaurant Tragaluz. Les fotos vestida de negre amb bossa blava són d'aquest carreró preciós de la ciutat. El text de la revista revela el detall català de l'anell.

infanta Cristina GTRES
infanta Cristina GTRES
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EGOS (@egoslr)

Escriu Hola: "Tras la tormenta, Cristina ha vuelto a recuperar la sonrisa. Es una mujer nueva y enfocada en el presente, pero no piensa en rehacer su vida en el plano sentimental. Se encuentra en un momento de paz y serenidad. No duda en viajar a Madrid para reunirse con su madre, la reina Sofía; su tía, la princesa Irene de Grecia; su hermana, Elena; y sus amigos de siempre, que están encantados y felices de ‘haberla recuperado’. La Infanta ha recuperado la sonrisa.  Según se aprecia en las imágenes, sigue llevando su alianza de casada -antes en la mano derecha, ahora en la izquierda-. Un detalle que no ha pasado desapercibido, pero que tiene una explicación. Porque ese anillo no sólo es un símbolo de su compromiso con Urdangarin -un recordatorio del amor entregado y recibido-, también lo es con Dios, la familia que han creado y el respeto al sacramento. Como su hermana, la infanta Elena, que dijo que no se volvería a casar (y lo ha cumplido de momento), Cristina es una mujer profundamente creyente y, también, de voluntad inquebrantable". La beata Cristina adverteix: ni vol cap nòvio, ni pensa tornar-se a casar ni es desprendrà de l'anell que ara canvia de mà per representar una altra unió, la unió amb Deu. Un gest català que Zarzuela no comparteix, sempre partidària de la uniformitat. Cal recordar que van vetar la part en català del discurs de l'arquebisbe durant la boda a la Catedral. La infanta s'ha passat 30 anys vivint a Barcelona, amb anades i vingudes i li ha costat una eternitat adoptar aquest particular costum català. Si s'hagués casat en separació de béns, típicament catalana, millor li hauria anat l'acord de divorci.