La infanta Cristina és a punt de fer un Marichalar. Zarzuela prepara el comunicat dels eufemismes: sa altesa la infanta es divorcia, o com ells diran, protagonitza un "cese efectivo de la convivencia conyugal". Així van anomenar el divorci d'Elena i Jaime de Marichalar i ara la segona germana de Felip va pel camí. Cristina ja ha visitat un advocat segons publica Pilar Eyre. La periodista catalana publica el segon divorci a la Casa Reial. Cristina n'està tipa, s'ha desenamorat i vol tornar a la casa i la fortuna dels pares. El primer pas ha estat la foto familiar pels 80 anys de Sofia. No es veien junts Felip i Cristina des de fa anys, d'abans d'esclatar el cas Nóos l'any 2010. Cristina ha tornat però ha hagut de pagar un peatge: el divorci. Segons ha pogut saber En Blau el divorci es farà efectiu quan Urdangarin surti de la presó (la condemna és de 6 anys però en passarà no més de la meitat dins) i la infanta no ha comunicat la seva intenció al seu encara marit.

familia reial complet sofia 80 anys  EFE

EFE

Els rumors s'han fet portada. S'insinuava que Cristina ja no creia en la innocència del seu marit perquè hauria descobert noves infidelitats. Entre els correus filtrats pel seu soci Diego Torres hi havia e-mails íntims d'Iñaki que revelaven que li posava les banyes a la infanta amb la dona d'un dels testimonis del casament dels ducs de Palma. El duque "empalmado" era tan babau que deixava constància escrita de les seves infidelitats. Eyre ho confirma: Cristina ha contactat amb un advocat matrimonialista. Com fa anys la van advertir des de Zarzuela: si et divorcies conservaràs tots els teus privilegis. Ara Cristina ja no se n'alegra de visitar el seu encara marit a la presó de Brieva. La relació no ha superat els barrots de la presó.

cristina i urdangarin

EFE

Felip i Letícia estarien feliços amb la notícia del divorci, la infanta ha deixat anar llast. Pilar Eyre ho porta a Lecturas i afirma que Cristina deixa el marit, Ginebra i Barcelona per tornar a Madrid a viure amb els dos fills petits: "Cristina aún sigue considerando a Urdangarin inocente, aún cree que ha sido un cabeza de turco… Pero al amor lo ha sustituido la compasión, un soporte insuficiente para mantener un matrimonio". La infanta está buscando piso en Madrid, quizás para el próximo curso. En Madrid, Cristina ha florecido de nuevo. Ríe, tiene buena relación con sus hermanos, incluido Felipe, incluida Letizia, y adora a su padre, quien quiere verla lejos de su marido". I ho remata amb un altre símbol: la torre de Pedralbes on van viure els aleshores ducs de Palma s'ha enderrocat i hi faran pisos de luxe.

PALAUET PEDRALBES URDANGARIN   MAPS

EFE

S'enderroquen el "palauet" de Pedralbes i el matrimoni de Cristina i Iñaki. Zarzuela és implacable. Un bon dia el cap de la Casa Reial va llevar-se acusant Iñaki Urdangarin de "conducta poc exemplar" i el va sentenciar. Els que vam seguir el procés judicial sempre vam saber la màxima que hi havia a l'Estat per fer caure algú: "ell sí, ella no". Ara Urdangarin serà un Marichalar qualsevol, però a la presó. La sang blava tira molt i la família política és substituible: fora Jaime, fora Iñaki... Letícia la següent?