Dos milions d'euros, una pensió vitalícia de 25.000 euros, poder gaudir d'algunes propietats de la casa reial, mantenir el personal de seguretat o diners per a les despeses dels viatges per veure els seus fills, serien les exigències, segons Juan Luis Galiacho i altres fonts, que ha posat sobre la taula Iñaki Urdangarin en el seu divorci amb la infanta Cristina. L'exjugador d'handbol assegura tenir anotats uns quants secrets sobre alguns membres de la família reia i gent de l'entorn, que amenaça de publicar si no rep aquesta compensació.

A més, Iñaki se sent humiliat per l'ocorregut amb el cas Nóos. Considera que tots a la casa reial sabien de les seves operacions fraudulentes i també de les de Joan Carles I, però que el van utilitzar a ell com a cap de turc per donar exemple que tots els ciutadans són iguals davant de la llei.

Joan Carles s'ofereix per pagar la festa

La infanta Cristina no vol pagar. Ella opina que si hi ha una víctima és ella, que és qui ha estat més humiliada amb la infidelitat d'Iñaki. ALcap i a la fi, ella es va mantenir al seu costat mentre complia la pena. Però Joan Carles hauria demanat a la seva filla que no negociï i que tanqui el tema, que ell correrà amb les despeses. Sembla que, a l'emèrit, per alguna raó desconeguda, li interessaria enterrar l'assumpte quan abans.

Joan Carles I i Iñaki Urdangarin
Joan Carles I i Iñaki Urdangarin

No obstant això, si hagués de pagar la infanta, encara que semblin xifres bastant elevades, tampoc no tindria problemes. Els diners no són una cosa que li falti a la germana del rei Felip VI. Al contrari.

D'una banda, Cristina té a la seva disposició els 400.000 euros que cobra en el seu treball en la Fundació La Caixa. Per un altre, els diners que hauria ingressat, segons Hisenda, per la venda d'algunes de les seves propietats fa més d'una dècada.

La infanta Cristina ingressa 1,4 milions d'euros per la venda de 13 propietats

La informació trascendeix després que l'Agència Tributària hagi remès al jutge del cas Nóos tota la informació sobre comptes, béns, actius i patrimoni de la filla del rei que li havia sol·licitat el magistrat José Castro. I a l'informe figuren les vendes de fins a 13 propietats repartides per tot Espanya en els anys 2005 i 2006. El 2005 va vendre 7 immobles a Ciudad Real i Alacant. L'any següent va fer el mateix amb unes altres sis propietats, cinc a Alacant i un a Calella.

Unes operacions immobiliàries que li haurien reportat a la infanta un total 1,4 milions d'euros. Així mateix, la documentació recull que Iñaki i Cristina van invertir 5,8 milions d'euros en el palauet de Pedralbes, en el qual a més van invertir uns altres 3 milions en unes obres. Com dèiem, no sembla que hagués de tenir problemes per pagar a Iñaki el que demana en el divorci.