Totes les informacions que giren entorn d'Irene Urdangarin estan teixides amb una trama de falsedats. S'havia traçat un pla perquè aquesta jove emprengués els seus estudis a la prestigiosa i opulenta Universitat de Lausana, situada a Ginebra, la qual ostenta un reconeixement mundial. La seva intenció era submergir-se en l'àmbit de l'Administració i Direcció Hotelera; tanmateix, les seves aspiracions es van veure abruptament truncades en no superar les rigoroses proves d'admissió. L'esmentat centre educatiu disposa d'escasses vacants i busca únicament els estudiants més destacats per mantenir el seu alt estàndard acadèmic. Es duen a terme avaluacions per als aspirants, a més d'exigir dues setmanes de pràctiques en el camp d'estudi seleccionat. La filla de Cristina i Iñaki va completar les seves pràctiques en un hotel a Ginebra, on el Rei Joan Carles és ben conegut. No obstant això, no va aconseguir superar les proves, i la seva inscripció va ser facilitada per la infanta en abonar la tarifa obligatòria de 500 euros.

Irene, Johana i Iñaki al Palau Instagram Hola
Irene, Johana i Iñaki al Palau Instagram Hola

Malgrat que la infanta Cristina ha desmentit tals al·legats, resulta sorprenent que aquest any, precisament, Irene hagi optat per prendre un any sabàtic per reflexionar sobre el seu futur. Aquesta decisió es percep com una manera de mantenir-se ocupada i justificar que el seu acompliment acadèmic no és tan excel·lent com s'ha afirmat prèviament. Antics companys de classe, durant la seva educació secundària internacional, afirmen que els seus dos últims anys van ser especialment difícils i que mancava de concentració. Aquest baix rendiment s'atribueix a la situació tumultuosa dels seus pares, que havien anunciat el seu divorci.

Irene Urdangarin és l'única descendent de la infanta que ha compartit residència amb ella durant aquests anys tan convulsos. Ha estat testimoni del sofriment i les llàgrimes de la seva mare a causa d'aquesta separació. A més, en descobrir la raó darrere de la ruptura, es va sentir profundament desil·lusionada amb el seu pare. Mai no hauria imaginat que ell pogués enganyar-la amb una altra dona. Aquesta persona ja no era el pare que coneixia.

Iñaki Urdangarin mai no s'ha preocupat dels seus fills

A partir de llavors, la relació entre Irene i Iñaki ha estat pràcticament inexistent. Durant els últims dos anys, pare i filla amb prou feines s'han creuat i han evitat qualsevol tipus d'interacció. Encara que l'exjugador d'handbol ha intentat reparar aquesta bretxa, la filla més jove de la família es mostra inflexible, sentint-se totalment decebuda.

Iñaki i Irene Urdangarin a Ginebra EP
Iñaki i Irene Urdangarin a Ginebra EP

La infanta Cristina ha estat present en tots els moments importants de la vida d'Irene, incloent el seu viatge a Cambodja. Tanmateix, la jove ha prohibit la presència d'Iñaki Urdangarin. No desitja tenir cap tipus de relació amb el seu pare; aquesta connexió està completament trencada. Per fi, a milers de quilòmetres de distància, pot deixar-lo enrere.

Entre Irene i Iñaki no hi ha gaire bona relació. L'exduc sempre s'ha despreocupat dels estudis dels seus fills i dels seus problemes. És la infanta Cristina que sempre ha estat a sobre. Mentre la filla de Juan Carlos la preocupa el futur de la seva filla petita, el seu exmarit creu que no és important, és molt jove i pot canviar d'idees tranquil·lament.