L'advocat d'Iñaki Urdangarin, Mario Pascual Vives, va prendre la paraula enmig de l'escàndol que sacseja una vegada més la vida del seu client més famós. Es nota que també són amics, perquè el lletrat fa uns esforços increïbles per blanquejar la imatge de l'exduc de Palma. Entre d'altres coses li va dir a Jordi Basté que l'Iñaki i Cristina de Borbón no tenen cap intenció de divorciar-se, malgrat l'aparició de les fotografies del basc amb una altra dona, Ainhoa Armentia, passejant com a enamorats en una platja del País Basc francès. El comunicat conjunt de la parella només era una manera de dir-nos que s'estaven donant un temps per arreglar les coses. Un exercici d'optimisme que topa frontalment amb la realitat: aquest matrimoni és història, pantalla passada. 

Pascual Vives no es va quedar allà, i també va explicar la complicada situació emocional i econòmica que està vivint Urdangarin. El tema dels diners és cridaner: afirma que l'Iñaki és un mileurista, i que amb prou feines guanya aquesta quantitat per la seva feina al despatx d'advocats de Vitoria-Gasteiz on va conèixer l'Ainhoa, la dona que ha substituït la infanta en el seu cor. També va dir que les seves butxaques estan tan buides que necessita d'ajut extern per tirar endavant: el financen la seva mare Claire Liebaert, qui l'acull a la casa familiar, i la Cristina, en tot allò que pertoca als 4 fills de la parella. Segons en Mario, Urdangarin va tan just que per això va en bicicleta a tot arreu. Que no pot comprar-se un vehicle propi. Una asseveració que xoca amb el que molt sovint veuen els ciutadans de la capital del País Basc quan plou: un cotxe oficial el trasllada de casa a la feina i de la feina a casa. Això per no parlar d'altres sospites.

Infanta Cristina, Iñaki Urdangarin y Mario Pascual Vives 2 Europa Press

Iñaki Urdangarin amb el seu advocat Mario Pascual Vives i la infanta Cristina / Europa Press

Iñaki Urdangarin con Ainhoa Armentia Telecinco

Iñaki Urdangarin amb la seva amant Ainhoa Armentia... i una de les seves bicicletes / Telecinco

L'Iñaki no tindrà estalvis, ni tan sols diners per a grans excessos, però no té cap problema per fer soparets i excursions amb l'amant gasteiztarra. Potser és que ha decidit obrir-se un compte de Wallapop i començar a desfer-se'n dels seus béns més preuats per tenir alguna cosa més que teranyines a la cartera: precisament, la seva col·lecció de bicicletes. En té moltes, una afició que cultiva des de fa molt de temps. Dit d'una altra manera: Urdangarin ha anat sempre en bici. No és pas una qüestió sobrevinguda a la seva residència a casa de la mare ni per problemes de liquiditat. Per exemple, el model amb el que el veiem fugir cada dia de la premsa és d'una marca suïssa i té un preu considerable, més de 2100€. Feta a mà, amb acabats de primera. Té molt bon gust i el morro molt fi. 

EuropaPress 4204539 inaki urdangarin llegando despacho donde trabaja 20 enero 2022 vitoria

Iñaki Urdangarin aparcant la seva bici de 2100€ davant del despatx d'advocats / Europa Press

Aquesta és la que veiem cada dia, però segons llegim a 'El Español' o la revista 'Semana', n'hi ha moltes més. I de ben cares. Té una flota que ni l'Indurain, tu. El parc arribaria a superar els 25.000€, una fortuna. De totes elles la més exclusiva i cara és una Pinarello Dogma, una bici italiana de competició de més de 12.000 euros. La va adquirir a la seva etapa a Washington, quan la tempesta del Cas Nóos​ era encara xirimiri. Els entesos la consideren una peça excepcional, molt utilitzada per corredors professionals. Aquest seria la joia de la corona, però té ple el garatge amb d'altres velocípedes exclusius que superen amb escreix els 3.000€. Serà pobre, però amb classe. Molta classe.

bicicleta Pinarello DOGMA web

La joia de la corona de les bicis d'Urdangarin, una Pinarello de més de 12.000€ / pinarello.es

Iñaki Urdangarin bicicleta Suiza GTRES

Iñaki Urdangarin bicicleta Suiza Juan Valentín GTRES

Iñaki Urdangarin i la seva flota de bicicletes de luxe / GTRES

Des d'aquí fem una crida: volem ser mileuristes com l'Iñaki.