Iñaki Urdangarin ha estat durant anys un dels homes més fotografiats d'Espanya. Com a jugador del Barça ja ho era, com a nòvio de la infanta Cristina ho va ser, quan es va casar a la catedral de Barcelona i quan van anar naixent cadascun dels seus 4 fills catalans. Però els flaixos van disparar-se sense pietat quan Zarzuela va dir que la seva conducta dirigint l'Institut Noos era "poc exemplar". Va ser el senyal perquè tots els mitjans el devoressin. Culpable abans, durant i després del judici. Als dos Borbons, Joan Carles i Cristina, la Justícia ni els va tocar. Només es van apagar les fotos els 2 anys que l'exduc de Palma s'ha passat a la presó.

Iñaki Urdangarin en la calle GTRES
Iñaki Urdangarin al carrer GTRES

En tot aquest temps mai l'hem vist plorar. Ni quan l'Audiència de Palma llegeix el veredicte de culpabilitat i el condemna a 6 anys de presó, ni quan s'ha decidit divorciar de la seva dona. Fins ara. Mentre la revista Hola explica un conte de fades on Iñaki i Cristina es tornen a veure al País Basc francès de vacances amb els tres fills petits, Pablo, Miguel i Irene, la revista Diez minutos aconsegueix les imatges d'impacte: Iñaki Urdangarin plorant a llàgrima viva dins un cotxe aparcat davant la feina de la seva nòvia Ainhoa Armentia a Vitòria:

diez minutos portada 3705 inaki 1660636135
diez minutos portada 

El text de la revista és prou explícit i dramàtic: "Hace unos días, Iñaki Urdangarin se dirigió con su coche al despacho de abogados en el que trabaja Ainhoa, Imaz & Asociados, y aparcó en una calle antes de llegar. Sus escoltas fueron al portal del despacho y aguardaron hasta que bajó Ainhoa y la acompañaron hasta el coche de Iñaki. Nada más subir, el exduque comenzó a explicarle algo a su novia haciendo aspavientos, muy nervioso y angustiado. Tanto, que rompió a llorar desconsoladamente. Mientras, Armentia trataba de calmarle y de darle ánimos, pero ni siquiera sus abrazos parecían tranquilizarle. Así estuvieron durante veinte largos minutos". 20 minuts plorant. Quines són les possibles raons.

Als 54 anys, res no indica que es tracti d'un problema de salut d'Iñaki. Conserva l'estat de forma en fotos recents a la platja, competint en una cursa amb el seu fill Pablo que és esportista d'elit al FC Barcelona. No és això. Tot indica que la reunió amb la infanta Cristina uns dies abans va anar molt malament. La germana del rei està com Rosalía, despechá, i un cònjuge enganyat és el pitjor enemic. Ressentiment, rancúnia i venjança. La infanta Cristina ha tallat l'aixeta dels diners i deixa Urdangarin a la intempèrie, sense pensió i sense veure la seva filla petita que viu a Suïssa. Irene és encara menor. De la resta de fills, Juan, el gran, el raret, s'ha allunyat d'Iñaki i no ha volgut passar-hi les vacances. Les llàgrimes anuncien drama, Iñaki està desesperat. Viu de la seva mare i el futur és negre. Si Ainhoa el deixa farà una barbaritat. I a Zarzuela se la repampimfla.