La monarquia espanyola s'està aïllant perillosament. Comencen a caure els suports habituals: el govern Sánchez no surt a defensar-la, la premsa monàrquica no pot tapar tant d'escàndol i els Borbons no concedeixen entrevistes. Els queda l'Hola i l'ABC, poca cosa per tants fronts oberts. Per quedar, no els queda ni la família. Letícia Ortiz té uns pares discrets, però la germana del seu pare, Henar Ortiz, no pensa deixar de dir el que pensa. Acaba de signar un manifest demanant un referèndum sobre monarquia o república i afegeix un destacat que es fa seu: Los Borbones se han hecho ricos a nuestra costa.

La iniciativa del digital Público porta 50 mil adhesions i la gota que ha fet vesar el vas ha estat Corinna: "Juan Carlos I podría haber recibido una comisión de 80 millones de euros por la construcción del AVE a La Meca". Si es demostra, el cap de l'Estat feia de mitjancer a favor d'empreses espanyoles però no perquè li ho obligui el càrrec sinó per fer-se multimilionari. Si el delicte ha prescrit, el poble no pensa empassar-se l'escàndol d'una monarquia corrupta. Si Emmanuel Macron es forrés a costa del càrrec ja hauria dimitit, però els reis abdiquen. Això Joan Carles ja ho va fer i la ciutadania no va poder triar si volia el fill. Aquest referèndum és el que demana, també, la família de la reina.

Henar Ortiz  GTRES

GTRES

Corina per ella sola no estaria provocant aquesta ona de republicanisme. Urdangarin, el discurs del rei el 3-O, Letícia malcarada i Joan Carles adúlter i corrupte. Villarejo pot treure més cintes però res no serà igual. Al rei Felip encara li queden suports: Álvaro Milans del Bosch, família del colpista del 23-F, acaba de publicar una carta al director de l'ABC titulada "Dios salve al Rey" on ataca Quim Torra i Pedro Sánchez i brama: "Estoy harto de esta situación. Hagamos algo para defender al rey". S'està referint a un altre cop d'Estat? Henar Ortiz penja al seu twitter com ho veu:

leticia diamants  GTRES

GTRES

Els 6 mil seguidors que té a twitter la tieta de Letícia semblen pocs. La seva imatge de twitter és un llaç groc demanant la llibertat dels presos polítics catalans. Aquesta dona és or, com l'or que s'emporten els Borbons, inclosos els marc i canelobres daurats i les tiares de diamants de la seva neboda Letícia.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat