Anglaterra viu aquest divendres 7 de juny el casament de l'any. Hugh Grosvenor, el multimilionari duc de Westminster, es casa amb Olivia Henson. Si ets algú al Regne Unit, segurament hauràs rebut la invitació. Bé, alguns fins i tot han hagut de tornar-la, com Enric de Sussex. Malgrat ser amic dels nuvis, la situació no és la més adient per al germà del príncep Guillem. Les disputes familiars i fins i tot la demanda que ha presentat en els jutjats per haver-li retirat l'escorta oficial compliquen molt les coses. És un empestat.

En Guillem, per la seva banda, ja és a la catedral de Chester on es durà a terme la cerimònia. Ho fa, per descomptat, en solitari, sense la seva dona malalta de càncer. La reaparició pública de Kate Middleton s'endarrereix sine die, les notícies sobre la seva recuperació i tractament no són les millors. L'hereu va acompanyar el seu pare Carles III i la madrastra Camil·la als actes de commemoració del 80è aniversari de la Batalla de Normandia, demostrant que la corona britànica anteposa determinades ocasions històriques a les seves misèries quotidianes. L'estampa del futur rei no era ni alegre ni optimista. Sí, en canvi, solemne. I en una situació com aquesta, això ja és molt. 

Hugh Grosvenor Olivia Henson CEDOC
Hugh Grosvenor i Olivia Henson / CEDOC

El royal va tornar al vespre a Londres, preparant-se per a participar en l'enllaç que més interès desperta a les Illes. Normal, ell és el solter d'or del país: amb 25 anys (ara en té 33) va heretar 12.000 milions d'euros per la mort del seu pare. A més a més, en Hugh és fillol del rei Carles III, i padrí del George, el primogènit d'en Guillem. Ho té tot, vaja. El príncep té un curiós paper assignat a la cita nupcial: farà d'acomodador, en anglès 'usher'. És a dir, es dedicarà a rebre els assistents a les portes del temple. És per això que la figura reial ha estat dels primers a arribar al lloc dels fets. Ho feia capcot, seriós, amb aire trist, de drama. I en certa manera, d'amagatotis, quan gairebé no hi havia premsa esperant-los. Gairebé, repetim. Perquè alguns sí que l'han enxampat.

El morbo de la jornada té a Guillem com a protagonista: les veus que consideren que la núvia Olivia Henson i Kate Middleton són com dues gotes d'aigua són nombroses a Anglaterra. En realitat, la comparació sembla més producte del fervor i l'interès dels mitjans de comunicació que una altra cosa, però tot serveix per aconseguir la màxima expectació. Pot ser que el príncep no se senti còmode amb tanta història. Ell juga, a hores d'ara, a una altra lliga. Una molt més discreta i angoixant. No està la cosa per casoris.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!