Ja no és cap secret. La relació de Felipe i Letizia està totalment trencada. La reina va intentar callar Jaime del Burgo trucant-li personalment per parlar amb ell. Li va demanar que no digués res, però com no va poder parar-lo, només li va pregar que no parlés en l'aniversari de Leonor perquè no quedés entelat un dia tan important. En aquest últim aspecte va respectar la que va ser l'amor de la seva vida. Segons l'advocat, la reina va ser infidel al rei amb ell durant diversos anys. De fet, tenien intencions de marxar a Miami i formar una família mitjançant la gestació subrogada, però aleshores la filla de Paloma Rocasolano acabava de convertir-se en princesa i ja estava embarassada de la seva primera filla. Hauria estat un escàndol. Li ho van prohibir. Letizia mai no va estar enamorada de Felipe, el príncep es va interessar per aquella presentadora d'informatius de TVE i ella es va deixar voler perquè sabia les conseqüències. Sempre ha estat una dona molt ambiciosa, però poc va tardar a descobrir que no pertanyia a aquest món.

Felipe Letizia ales, GTRES
Felipe Letizia ales, GTRES

Els reis van afrontar una gran crisi el 2012, just l'any en què la corona vivia el seu pitjor moment. Les malifetes de Juan Carlos eren la gran preocupació i poc va tardar a descobrir-se el cas Nóos amb la implicació d'Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina. Els ciutadans van perdre la confiança en la institució. Aquests problemes familiars van desestabilitzar el matrimoni, que just estaven distanciats per aquest engany. Felipe va contactar amb el CNI perquè sospitava de les anades i vingudes de la seva dona. Efectivament, el va enganyar amb un altre.

Felipe i Letizia han optat pel cessament de la convivència, noves amistats per separat

Des d'aquell moment, Felipe i Letizia van viure distanciats. Van prometre no divorciar-se perquè hagués estat un escàndol, així que van optar pel cessament de la convivència, com Juan Carlos i Sofia. Viuen al mateix recinte, però en cases diferents, la reina es va canviar de domicili quan la convivència es va fer insostenible. A més, aviat van començar a sortir amb altres amics i a anar amb altres parelles, i la gelosia es feien palpables.

Felip VI i Letizia
Felip VI i Letizia

En els últims mesos s'ha fet més evident aquest distanciament i malestar entre ells. Felipe ha fet la seva vida separat de Letizia. Des que Leonor i Sofia no viuen a casa la convivència s'ha fet insostenible. En els últims dos mesos, el rei ha marxat fins i tot en set ocasions. Totes acompanyat pels seus amics de la infantesa, però també per una misteriosa dona, una rica hereva.

Els escortes acompanyen a Felipe per les nits dels caps de setmana i a altes hores de la matinada per la seva seguretat i perquè ningú no pugui fer una fotografia amb aquesta misteriosa dona. Es veurien a la casa del seu amic Álvaro Fuster.