Els rumors cauen sobre el matrimoni format per Felip i Letícia. No es parla de cap altra cosa tant a casa com internacionalment. El focus mediàtic està posat en ells i en cada un dels seus moviments. La complicitat que existeix entre ells és totalment nul·la en els últims mesos. Des que es van fer públiques les declaracions de Jaime del Burgo, que va revelar una presumpta infidelitat de la reina al rei, sembla que els monarques ja no s'amaguen. La veritat surt a la llum, ni tan sols Casa Reial ha emès un comunicat per desmentir aquestes informacions, sembla que prefereix que se'n parli.

Letícia no s'hauria casat enamorada de Felip, ni tan sols li agradava, però una dona tan ambiciosa com ella va aprofitar l'oportunitat per convertir-se en la dona més poderosa d'Espanya. Tanmateix, va tardar poc a adonar-se que aquest no era el seu lloc. La reina va començar a veure's amb altres homes d'amagat. Sortia molt sovint amb amigues. El 2013 els reis van passar la crisi més gran de la seva història, el rei va descobrir aquella infidelitat de què parla Jaime del Burgo, i mai no perdonarà una mentida.

Letizia i Felip VI en la missa funeral de Fernando Gómez Acebo / GTRES
Letícia i Felip VI en la missa funeral de Fernando Gómez Acebo / GTRES

Des d'aleshores Felip i Letícia han fet vides separades, encara que han intentat que no se sàpiga. En els últims mesos ni tan sols s'amaguen. Fa cinc caps de setmana que el rei fa plans per separat amb els seus amics. La reina, si fa no fa, o si no es queda sola a Zarzuela. Des que Elionor i Sofia ja no viuen a casa ja no se n'amaguen, la convivència s'ha fet insostenible i molt avorrida. No dormen a la mateixa habitació i eviten trobar-se. En els actes institucionals en els quals coincideixen la complicitat brilla per la seva absència. Segons els últims rumors, els monarques haurien decidit seguir l'exemple dels emèrits i optar pel cessament de la convivència, ja que un divorci seria massa escandalós.

Letícia marxa els caps de setmana amb amigues, i Felip amb els seus

Tal com han pogut saber diversos experts de Casa Reial, Letícia està passant un moment molt delicat. "Està malament", "devastada", no s'esperava aquest dur cop contra ella. És una situació que no pot controlar. S'ha quedat sola, els Borbó li han donat l'esquena. Per aquesta raó s'ha recolzat en les seves amigues, entre qui es troben la periodista Sonsoles Ónega, o les seves perruqueres i estilistes, Luz Valero i Eva Fernández, entre d'altres.

La Guàrdia Civil acompanya un dissabte al mes Letícia a una casa als afores de Madrid on es reuneixen totes per posar-se al dia de les situacions de cada una. S'ho passen bé sopant i prenent alguna cosa, i, després, surt de matinada. Torna sempre a la Zarzuela.

LEtizia Sonsoles EFE
Letícia Sonsoles EFE