Genoveva Casanova està vivint un drama amb el calendari. Cada cop són més els mesos que, per una raó o una altra, la converteixen en un dels personatges més tafanejats d'Europa. A l'octubre li van fer les fotos en aquella cita romàntica a Madrid amb el príncep Frederic de Dinamarca, un home casat i hereu del tron escandinau. Al novembre es van publicar les imatges a 'Lecturas', coincidint amb la visita d'estat de Felip i Letícia als seus homòlegs dels Glücksburg. El desembre, la fugida de la furiosa Mary Donaldson, el pacte amb Margarida II i l'abdicació de la veterana reina, fet extraordinari en la història reial del país. Gener, coronació. I ara, el mes de maig ha irromput amb força: l'aniversari del Frederic X, pancartes a la Royal Run i informes d'organismes oficials analitzant el comportament del sobirà en aquell escàndol, estirant-li l'orella. Genoveva tremola. I torna a fugir, ha desaparegut del mapa. 

Allà on es refugiï l'amiga especial del royal, però, segur que té accés a internet. I malgrat que no sigui un costum gaire aconsellable per al seu estat de nervis, difícilment podrà obviar les referències que fan d'ella a la premsa de Dinamarca. Un país que, per cert, Casanova coneixia bé abans d'establir vincles amb l'actual rei. De fet, els seus avantpassats són danesos. I té cosines llunyanes al país. Com Johanne Riegels Østergård, de 52 anys, empresària i multimilionària. Una senyora que haurà viscut amb inquietud els embolics del seu parent amb la persona més important de la jerarquia nacional. 

Genoveva Casanova Insta
Genoveva Casanova / Instagram

La cosina llunyana danesa de Genoveva Casanova

Les penúries que la Genoveva hagi pogut fer passar a aquesta tal Johanne, propietària d'un fons d'inversió d'uns 70 milions d'euros, estan sent compensades gràcies a un negoci immobiliari: acaba de desfer-se de casa seva a la zona de Virum, a 15 quilòmetres del centre de la capital de Dinamarca. El procés de venda s'ha anat allargant durant mesos, coincidint amb l'enrenou madrileny del royal, i ha acabat amb pelotasso: ha multiplicat el valor de l'immoble de 214 m². La va comprar per 380.000 i acaba de ser venuda per 1,4 milions. Una transacció que no hagués saltat a la primera pàgina de diaris i digitals, com el 'Seg og Hor', si no existissin lligams familiars amb la que molts consideren com a amant del Frederic. Genoveva, fins a la sopa.

Johanne Shipping watch
Johanne Riegels Østergård / Shipping watch

Negoci milionari que esquitxa l'amiga especial del rei Frederic

Si Riegels, cognom compartit amb la Genoveva, ha fugit de la tranquil·la i acomodada zona per instal·lar-se en un pis al centre de la capital amb l'objectiu de passar més desapercebuda, és una opció gens desgavellada. De fet, és una de les consignes de la seva existència, la discreció. Malgrat ser rica i poderosa, la major part del país no la coneixia fins que l'ha esquitxat l'huracà Casanova. Ai, si el besavi aixequés el cap... se'n tornava a la tomba de la vergonya. 

Frederic Mary GTRES
Frederic i Mary / GTRES

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!