Era qüestió de temps, malgrat haver-se fet esperar més del compte. 5 capítols, per ser exactes. Però ha passat el que havia de passar, és a dir: que Jaime Peñafiel posés a parir la sèrie "Los Borbones, una família real". Un producte d'Atresmedia dirigit per Ana Pastor i Aitor Gabilondo, i en el que, resumint molt la cosa, el seu ídol Joan Carles no surt ben parat, no. És més, el missatge és força clar: és una pesada creu amb la que Felip ha de carregar mentre intenta salvar la monarquia. Bé, més que 'El Preparao', a la que assenyalen com a heroïna és a la seva dona Letícia. El còctel perfecte per a la creació d'un huracà al cervell i la ploma d'en Jaime, que tot i els seus 90 anys acabats de celebrar manté la lucidesa i la memòria intactes per atacar com a bon soldat de la tropa mediàtica joancarlista. La fúria ja és aquí.

Peñafiel no està per romanços amb ningú, el seu futur i present no depèn de tenir més o menys aparicions públiques en mitjans de comunicació. O dit d'una altra manera, se la trae al pairo que Ana Pastor o el seu marit Antonio García Ferreras el vetin a La Sexta. Potser en un altre moment de la seva vida hagués estat més sibil·lí, però a juny de 2022 i amb l'emèrit un altre cop allunyat d'Espanya, ni parlar-ne. Sentencia la sèrie amb adjectius contundents: "Cínicamente tendenciosa" diu al titular, però a l'interior del text és més explícit i feridor.

Jaime Peñafiel dedo GTRES
Jaime Peñafiel / GTRES
Ana Pastor 'El Objetivo' La Sexta
Ana Pastor / La Sexta

Va fort des del primer paràgraf a LOC: Ana Pastor i el guionista Aitor Gabilondo "son unos cortesanos de padre y muy señor mío. Colaboran en una operación mediática dictada por la Consorte real para ensuciar y hundir al Rey Juan Carlos, endiosar a Felipe VI y, sobre todo, ensalzar a Letizia, afirmando que es "la única de la familia que no está manchada por un escándalo"". Una afirmació agosarada que li fa de porta d'entrada a l'enèsima repassada de les misèries personals de Ortiz: "Letizia pasado tiene". Li torna a treure el tema de l'avortament ("si Sofía se entera la boda es inviable"), i rebat l'argument que sigui la que salvarà la monarquia. "Una frase babosa", etziba. Ja veuen que quan Peñafiel es refereix a la consort sempre li surten les expressions més dolces.

felipe juan carlos letizia desfile militar
Felip i Letícia, els grans mals del pobre Joan Carles / GTRES

En Jaime li treu la pols a un altre episodi molt comentat, el de la batalla de reines a la Catedral de Palma. Es posa del costat de Sofía, és clar, perquè tot i que tampoc la suporta (com Joan Carles), sempre és millor un susto que una muerte. I acaba posant la cirereta amb allò de la neta d'un taxista, divorciada, de passat republicà i rojo, etcètera, tot allò pel qual Joan Carles la menysprea des del primer dia. Ho fa amb un extens relat de la figura de Paco el Comunista, l'avi de la reina, un taxista que havia combatut el feixisme a la Guerra Civil i, anys més tard, organitzaria la primera vaga del sector en plena dictadura. Això sí, "se trataba de un hombre bueno, simpático y solidario", apunta. No com la neta. Tot això ho sap perquè va pujar al taxi de la persona que li va comprar la llicència i el vehicle, i confia en la seva font. No em diguin que no té mala llet, què va.

leticia felip 2004 joves gtres
Leticia i Felip de joves, l'inici de la fi de Joan Carles / GTRES

Peñafiel valora la sèrie amb 0 estrelles. Però per detestar-la, la mira. I amb tota la seva atenció. Guilty pleasure.