El funeral d'Elisabet II ha donat molts titulars, especialment a la premsa espanyola. La foto que volien tots evitar, finalment es va produir: Joan Carles, Sofia, Letizia i Felip asseguts junts. I per a súmmum, unes rialles de l'emèrit que poden donar lloc a múltiples interpretacions, però que no han agradat gens a Felip i Letizia. Encara que la pitjor notícia per a tothom podria ser la següent: un positiu per coronavirus.

Funeral Isabel II - Arxiu|Arxivament
Funeral Elisabet II - Arxiu

Tranquils que no és de cap membre de la Casa Reial, tampoc del Ministre d'Exteriors, José Manuel Albares. Es tracta, això sí, d'una monarca, la reina Margarida. Margarida II és la cap d'estat de Dinamarca i la casa reial danesa ha informat avui que Sa Majestat ha donat positiu en COVID després d'haver assistit dilluns passat al funeral d'Elisabet II. Ara, menys de 48 hores després, ja està aïllada, encara que no es tem per a res per la seva salut. Margarita és una de les reines més longeves al tron -va complir al gener 50 anys- i als seus 83 gaudeix d'un òptim estat de salut.

Margarida de Dinamarca GTRES
Margarida de Dinamarca GTRES

Això sí, els més de 2.000 convidats al funeral de la difunta Queen Elizabeth estan preocupats. Uns quants d'ells van tenir contacte estret amb la monarca danesa, entre ells Carles III, i molts dubten si és el moment de fer-se el maleït test. Per prudència se l'haurien de fer, encara que si s'abonen a la mala sort, podríem estar davant d'un contagi massiu produït a l'Abadia de Westminster. S'imaginen un confinament reial?

La reina Margarida II - GTRES
La reina Margarida II - GTRES

Cancel·lada la seva agenda

Òbviament, i com a mostra de prudència, Margarida II ha decidit anul·lar tots els actes que tenia previstos aquesta setmana a Dinamarca. "Sa Majestat la Reina va donar positiu en COVID-19 i ara s'allotja al Castell Fredensborg. Les activitats de la Reina aquesta setmana es cancel·len. La festa nocturna de divendres al Castell de Christiansborg per al govern, els membres danesos del Parlament Europeu es durà a cap amb Sa Altesa Real el Príncep Hereu i Sa Altesa real la princesa hereva com a amfitrions", relata el comunicat de la Casa Reial danesa publicat a Instagram.

L'única reina d'Europa

La mort d'Elisabet II ha convertit Margarida II en l'única reina vigent a Europa. Tots els altres, reis. Després de la mort de Frederic IX, la reina danesa arribava al tron amb tot just 31 anys el 1972. Des d'aleshores, es mantenia com una de les poques reines d'Europa, però ara s'ha quedat sola. Les altres monarquies són totes liderades per homes: Carles XVI Gustau de Suècia, Carles III d'Anglaterra, Guillem Alexandre dels Països Baixos, Harald V de Noruega, Albert II de Mònaco, Enric de Luxemburg, Joan Adan II de Liechtenstein... i dos Felips. El de Bèlgica i el d'Espanya, 'El Preparado'.

Margarida II i el seu fill en el funeral d'Isabel II - GTRES
Margarida II i el seu fill en el funeral d'Elisabet II GTRES