La parella atòmica dels royals espanyols ens estan deixant sense respiració en aquest final d'any 2022. Froilán i Victoria Federica no afluixen, no. La llista d'escàndols i notícies negatives al seu voltant no para de créixer, tot i que els darrers episodis són més forts que de costum. Que Froilán s'hagi vist involucrat en una baralla amb navalles en una discoteca de matinada eleva el llistó de la seva llegenda. Sang, policia, hospitals... fenomenal per a la reputació del nebot de Felip VI, malmesa per maltractament durant bona part dels seus 24 anys de vida i que ara agonitza. Això sí, de propòsit d'esmena, gens ni mica. Suma y sigue. Ara amb la germana Victoria Federica.

La Vic, influencer i presumpta it girl pàtria, tampoc ha deixat d'ocupar titulars per motius penosos. Però al costat del germà semblen una broma: que si no parlo amb la mare, que si he deixat els estudis, que si em quedo en blanc fent un discurs o que si quasi caic de lloros en un photocall... Faltava una mica de substància i ha recuperat un clàssic: els cotxes. Un accident a altes hores de la matinada, de festa, estampant-lo contra la fila de vehicles aparcats tranquil·lament al barri de Salamanca, ben pijo i ple de locals on trobar gresca. El detall que fa més grossa la moguda: qui anava de copilot? En Pipe. Froilán. Qui havia de ser? 

Victoria Federica cara susto tropieza GTRES
Victoria Federica / GTRES
Froilán triste coche GTRES
Froilán / GTRES

Accident de cotxe de matinada de Victoria Federica i Froilán, s'estampen i mobilitzen la seguretat de Zarzuela

Malgrat els esforços per mantenir aquests fets en absolut secret, finalment s'han filtrat els detalls més sucosos de la història. Falta saber el motiu del sinistre, però si més no tenim la reacció de la policia i de la pròpia Casa Reial després de l'accident. "Varios agentes de policía de acercaron al lugar de los hechos y les pidieron la documentación con la finalidad de identificarles". Minuts després treia el cap el servei de seguretat de Zarzuela, avisats del que estava passant. S'havia d'intervenir. No és la primera vegada que aquest parell té problemes amb els cotxes i la seva forma d'entendre les normes de circulació, però en aquesta ocasió les conseqüències podien haver estat molt pitjors. 

Victoria Federica cotxe GTres
Victoria Federica / GTRES
Froilan cotxe GTRES
Froilán / GTRES

Froilán rebutja tots els càrrecs: ni accident ni baralla amb navalles, "soy una víctima"

Atenció, però: Froilán ha parlat. Miracle. Aquesta família, normalment hermètica i inaccessible amb la premsa, ha obert una petita escletxa. S'entén, tants incendis alhora no es poden controlar. El jove va desmentir totes les informacions a Antena 3. Ni accident ("no sé de dónde salen esos bulos", diu amb tota la pachorra), ni va participar en la baralla amb armes blanques: "Estaba en la puerta de la discoteca cuando pasó una cosa y ahora me quieren involucrar a mí como si yo tuviera algo que ver con una pelea. Yo, si soy algo, soy una víctima. O un testigo". Serà això. Però si vol jugar als testimonis, els que diuen que el van veure a la batussa en són uns quants, segons el mitjà: "Varios testigos corroboraron la participación de Froilán en los hechos". 

Infanta Elena y Froilán en el tenis GTRES
Infanta Elena i Froilán / GTRES

Al final serà veritat el que diu Rufián: aquest és un pla mestre d'en Froilán, infiltrat a la Corona per implosionar-la. "Es superlisto".