Espanya ha canviat l'huracà Froilán per la borrasca Ciarán. La segona porta vent i pluja, la primera deixava gresca, lleganyes i olor de tancat. El fill gran d'Elena i Jaime Marichalar ja ha abandonat la Península després d'assistir a la festa d'aniversari de la seva cosina Elionor, futura reina d'Espanya. Li cau malament, com tampoc suporta a la mare Letícia, però no va faltar a la trobada borbònica. Va ser més murri que la seva germana Victoria Federica, que s'ha fumat la cita per un viatge al Perú a veure a corrides de toros i festejar amb un rollete. En Pipe va girar l'excusa; venia, però el de menys era la family. El motiu real era poder sortir de festa, tancar antros i menjar porqueries industrials. Aquest era el pla.

Froilán donava la sorpresa i acceptava la invitació de Zarzuela, a contracorrent de la resta de cosinets royals que s'escaquejaven de mala manera de l'esdeveniment. En un primer moment s'assegurava que venia de carabina de Joan Carles, però no era cert. Arribava en un vol regular el dia abans, sol, amb el seu uniforme de turista: jersei fosc i xinos color crema. És el seu estil de camuflatge, quan va fotre el camp al febrer de 2023 anava més o menys semblant. En arribar no perdia el temps i anava a veure uns amics al barri de Chanmartín. Tot glamur, tot classe: decidien fer un soparet informal a casa, passant prèviament pel súper per comprar dues pizzes ultraprocessades. Menjar healthy barat. No és el que més li convé, però si el seu paladar és així, què hi farem. 

Froilan llegada LA Sexta
Froilán a la seva arribada a Madrid / La Sexta

En Pipe va encapçalar la furgoneta que va portar els cosins a la festa d'Elionor al palau d'El Pardo. Allà anava, al seient de copilot, amb un vestit blau i una corbata rosa que li quedaven com a Crist dues pistoles. Una disfressa. La seva cara era un poema. Devia portar una motxilla o alguna cosa semblant amb roba de recanvi, perquè no va sortir així de festa amb la novieta Belén Perea i els seus incondicionals. Sopar a la Castellana i visita a un dels seus clubs estimats i enyorats, allà on mai no es ponia el sol, o millor dit on no sortia mai. Un revival festiu abans de tornar a la seva vida al desert, de currito dels xeics. Sol, avorrit i només pendent de l'avi. Guanyant-se l'herència. En aquest sentit, sí que en penca.

Froilan Irene GTRES
Froilán / GTRES

Doncs bé, ja hem vist les imatges de l'adeu de Froilán a Madrid, novament a l'aeroport. Més callat i, sobretot, més brut. El detall poc higiènic del protagonista és que anava amb la mateixa roba que va arribar. Clavat. No diguin que no fa de deixat, estem parlant d'un milionari amb cognom pompós i fins i tot una posició rellevant a la línia de successió del tron. Li importa un rave brutejar. Vaja, que no ha canviat gens ni mica. Només que el tenim més lluny. I ben mirat, és una sort.

Froila aeropuerto Chance
Froilán / Chance