Frederic de Dinamarca és el fill gran de Margarida II i hereu al tron. Com a tal, segons regeixen les normes implícites de tota reialesa europea, hauria de tenir un comportament súper disciplinat, deixant de banda la seva faceta més trempada a casa seva. Això és el que s'apliquen la majoria de personatges d'alt standing d'Europa i les seves monarquies. Felip de Bèlgica, Albert de Mònaco, Màxima d'Holanda... i, per descomptat, el Rei Felip VI. Joan Carles no era tan així, era més com Frederic. Juga a una altra lliga. És trempat fora de mida el príncep de Dinamarca. La següent imatge us commourà:

Federico de Dinamarca DR1
Frederic de Dinamarca DR1

I és que així vam veure Sa Altesa Real el Príncep Frederic de Dinamarca tirat literalment per terra el passat 7 de gener. Aquesta no és una imatge de fa 20 anys: com poden verificar, el germà de Joaquim està igual que en el dia d'avui. Es tracta d'un sopar de gala organitzat pel canal de televisió danès DR1, que retransmetia en directe la gala DR Sports 2022, on el príncep de Dinamarca va haver de, a la fi, donar un guardó premiant la tennista Caroline Wozniacki, una de les estrelles de l'esport escandinau. Abans, per això, Frederic va haver de seguir les ordres del mestre de cerimònies, el cantant Benjamin Hav.

Benjamin Hav DR1
Benjamin Hav DR1

L'artista va arribar a l'escenari amb patinet elèctric i va començar a muntar un ciri. A la seva tercera cançó, va començar a fer peticions surrealistes al públic. Primer els va pregar que, per cantar amb ell, s'ajupissin, després que s'agenollessin, per a finalment acabar fent la petició que va fer embogir Frederic. Hav va ordenar un "tots al terra", i el futur rei de Dinamarca, com Macbeth a l'obra de William Shakespeare, es va regirar pels terres com un cuc, una cosa que mai no veuríem fer a Felip de Borbó. Sempre, això sí, amb un humor irradiant i un carisma fora d'òrbita. Majestuós Frederic.

Es calmen les aigües

Sembla que les festes de Nadal li han servit a la Casa Reial de Dinamarca perquè es calmin les aigües després de la tempesta del 2022. Sa Majestat La Reina Margarida va desposseir dels títols de príncep quatre dels seus nets -Fèlix, Atena, Nicolàs i Henrik- i això va tenir una greu repercussió al si de la seva família. No només es van distanciar encara més Joaquim i Frederic (els dos fills de Margarida), sinó que les nores també. Mary i Marie mai no han tingut una gran relació, però el fet que els seus nebots i fills respectivament passessin de ser prínceps a simples ducs de Monpezat, va fer que encara es distanciessin més. Per si fos poc, Nicolàs -el clon de Froilán de la Casa Reial danesa- va haver de posar en venda la seva casa per 620.000 euros vist el seu "negre futur". Ara, uns mesos després, tot està més calmadet. Més apaivagat. Més en pau.

Joaquín, Marie i els quatre prínceps desposseïts|espoliats - GTRES
Joaquim, Marie i els quatre prínceps desposseïts - GTRES