La monarquia noruega està passant per un moment molt complicat. No són temps fàcils per a la corona escandinava, que ja el 2019 va viure un trist episodi amb Marta Lluïsa, la filla de Harald V. Ella és la pedra a la sabata de la institució nòrdica. El 2019, com dèiem, es va suïcidar la seva exparella per culpa d'una depressió a l'aquesta deixar-lo i escapar-se amb el seu ara promès, el xaman Durek Verrett. Ara Marta Lluïsa, des de fa ja gairebé tres anys està lligada amb aquest xaman que utilitza tècniques ancestrals i que diu ser "un llangardaix d'un altre món". Es casaran en breus, però ja no com a membres de la Casa Reial.

Marta Lluïsa i Verrett perdran tots els seus beneficis, menys el títol en si de la princesa Marta Lluïsa, que el continuarà conservant de manera honorífica. La germana de l'actual príncep hereu, Haakon de Noruega, no ha volgut renunciar a aquest nomenament hereditari i el mantindrà fins al final dels seus dies. Pel que es va filtrar, i tal com publicàvem a EN Blau fa un parell de dies, la decisió de la renúncia a les seves funcions com a membre de la reialesa es va consensuar tant amb Sa Majestat El Rei Harald V com amb Haakon. El comunicat de la Casa Reial de Noruega va ser fred, sense emoció, i així ho confirma ara el propi Harald. Avui dia és un rei trist.

El xaman Durek Verrett i Marta Luisa Prensa rosa Noruega
El xaman Durek Verrett i Marta Lluïsa Premsa rosa Noruega

"És una pèrdua per a la Princesa i per a nosaltres. Ella és molt bona en això. I sé que aquells que han tingut un contacte proper amb ella des dels seus patrocinis l'estimen molt. Així que n'hi haurà alguns que seran feliços per això i altres que estaran decebuts", ha expressat la màxima autoritat a Noruega fent referència als negocis que manté la princesa amb diferents marques. Tanmateix, no s'ha quedat aquí el rei, i juntament amb la seva dona Sònia ha volgut opinar sobre Durek Verrett, el seu futur gendre: "Tinc la sensació que Durek ara entén més el que representen la Monarquia i la Casa Reial en un país. Almenys diu que ha après molt. Els nord-americans no entenen el significat d'això aquí, no tenen ni idea del que és una Monarquia, així que no és d'estranyar que no l'entengués bé. Va pensar que podia fer el que volgués sense que això ens afectés en res". El que està clar és que el xaman ha estat el motiu de la ruptura familiar: a SSMM no els convé tenir un especialista en màgia negra infiltrat al Palau Reial.

Harald V de Noruega
Harald V de Noruega

Família trencada?

A diferència del que ha passat a la Casa Reial de Dinamarca, on la Reina Margarida II ha desposseït quatre dels seus nets dels títols de príncep i princesa, cosa que ha provat al príncep Joaquim com una puntada de peu al cul, a Noruega no és així. Harald s'ho ha pres amb tristesa, però amb consciència també: vol el millor per a la seva filla Marta Lluïsa i, si ella creu que serà més feliç amb el Sandro Rey dels EUA que amb un altre home, doncs endavant. "La parella s'entén molt bé i Durek té molt sentit de l'humor. És molt graciós en allò seu", ha exclamat Harald V. No li agrada la màgia negra, no li agrada que sigui xaman, no li agrada que s'hagi interposat enmig de la Família Reial, però no li ha quedat una altra. Estima la seva filla i ha d'estimar el seu gendre. No vol que passi com a Dinamarca, on la família sí que està trencada a trossos. Noruega, unida; Noruega, aguanta.

D'esquerra a dreta... Federico, Margarida i Joaquín GTRES
D'esquerra a dreta... Frederic, Margarida i Joaquim GTRES
Haakon i Marta Luisa
Haakon i Marta Lluïsa