Temps era temps que hi havia una periodista de TVE, divorciada i republicana que semblava cridada a convertir-se en la María Teresa Campos del futur. Aquella jove informadora anava creixent a la televisió pública, després de passar per CNN+. Sí, parlem de Letícia Ortiz, evidentment. La seva carrera apuntava alt, molt alt. Però potser no tan alt com per convertir-se en una reina: no de la tele, si no de tot un país. Hi havia un espectador molt interessat: el príncep Felip, que no es perdia cap informatiu estirat al sofà de casa seva. Va convertir-la en el seu objectiu i, el 2002, la va conèixer en el lliurament dels premis Príncep d'Astúries a Oviedo. Allà es va produir una encaixada de mans fent-li ullets​ que canviaria el decurs de la història. 

Leticia reportera RTVE.es

Letícia reportera / RTVE.es

Aquell romanç era un dels grans secrets d'estat, tot i que hi havia alguns que ja ho sabien. Els íntims del Borbó i Alfredo Urdaci estaven al cas de l'exclusiva, però tapaven qualsevol escletxa. Així doncs, Letícia seguia sent una presentadora molt prometedora, i poc més. Poc abans de que es conegués l'amor del futur Rei amb la plebea, fins i tot, alguns mitjans de comunicació li dedicaven articles lloant la seva vàlua professional i assenyalant-la com a estrella emergent, al costat de Susanna Griso o Carme Chaparro. La pròpia Chaparro, avui en dia sense programa, ha compartit la fotografia d'aquell reportatge, amb Griso incidint en allò de les "jóvenes promesas". Era juliol de 2003, 4 mesos abans del compromís oficial. La imatge ha sorprès els seguidors de la Carme, especialment en comprovar la metamorfosi física de l'actual Reina. Els adjectius són de traca... i de plàstic.

comentari foto Letícia Carme Chaparro i Susanna Griso

  • @la_senyoreta_erre_que_erre: Joder no es la mina, cuanta operación le hemos pagado!!!
  • @gemma_1971: Hay una de vosotras que parece que vaya empalada por la vida y con millones en la cara pegados por gente que no le ha votado
  • @miriangomezmorisca: Hay una, que a día de hoy parece 'de plástico' 
  • @syl.tati: Madre mía, ahora está rigida como la sota de bastos ... increible
  • @cirezriberajulio: Yo de ti, quitaría esa foto,. No vaya a demandarte la recauchutada por sacarle algo del pasado
  • @marargom_: Llegaba para cambiar la monarquía y la monarquía la cambió a ella...

LETÍCIA, GRISO I CHAPARRO EL 2003:

Letícia, Carme Chaparro i Susanna Griso 2003 ABC @carmechaparro

Letícia, Carme Chaparro i Susanna Griso 2003 a l'ABC /@carmechaparro

LETÍCIA, GRISO I CHAPARRO EL 2020:

leticia operada gtres

Letícia operadíssima / GTRES

susanna griso trista

Susanna Griso trista a 'Espejo Público' / Antena 3

Carme Chaparro @carmechaparro

Carme Chaparro a Instagram / @carmechaparro

Letícia va aconseguir el que resava el títol del reportatge: "primera plana". Primeríssima, de fet. I sense treballar gaire, que fa malbé el cutis.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat