Fa uns dies es va produir una imatge, en clau monàrquica, que feia molt de temps que no vèiem. Una imatge que probablement a la reina Letícia no li va agradar protagonitzar, però no va tenir més remei que pasar por el aro, era impossible lliurar-se'n. On i quina? A la cerimònia commemorativa pel primer aniversari de la mort del rei Constantí de Grècia que va tenir lloc a Londres, amb presència de royals britànics com Guillem o Camilla Parker-Bowles (Carles III absent pel tractament contra el càncer), de tota la família grega, com el fill del difunt, Pau, amb la seva dona, l'enemiga pública número 1 de Letícia, Marie-Chantal Miller, i els fills de la parella (amb Achileas fent broma amb l'asturiana), i, evidentment, d'una gran representació borbònica: Felip VI, els seus pares Joan Carles i Sofia o les infantes Elena i Cristina. I, com dèiem, en aquest acte es va veure Letícia enmig de dos reis, l'actual i marit seu i l'anterior, emèrit i sogre. Letícia entre Felip i Joan Carles, un Joan Carles a qui detesta, però de qui no va poder lliurar-se a l'hora d'estar al seu costat durant la cerimònia.

En aquest darrer tuit, tot i que Vanitatis resumeix amb la frase "Los reyes Felipe y Letizia, junto a las infantas Elena y Cristina", es refereixen a que el que estan juntes són les dues fotografies. Però el cert és que elles mateixes, en carn i ossos, res de res. I és que tal i com explica la revista Lecturas, dies després d'aquella trobada, les tres juguen al gato y el ratón i es procuren molt de no sortir juntetes i somrients, com si no hagués passat res i fossin les cuñis que millor es porten del món. Res d'això. Tot i que l'esmentada publicació incideix en que aquest 2024 està venint acompanyat d'una evident "estrategia pensada que estaría llevando a cabo la Corona de nuestro país, la cual se ha puesto de manifiesto con el acercamiento que está teniendo la reina Letizia con la familia del rey Felipe VI", el cert és que encara hi ha una imatge "que se ha negado a protagonizar, la cual sería con sus cuñadas, con las que ha coincidido en diferentes eventos".

Letícia no vol veure a menys d'un pam les seves cunyades Elena i Cristina, i fa tot el que pot per evitar que es produeixi aquesta foto, aquesta imatge amb les germanes del seu marit. Lluny queden aquelles èpoques en que l'asturiana no tenia cap problema en compartir espai, cotxe o foto protocolària al costat de les infantes, en qualsevol esdeveniment oficial o durant les vacances a Palma al palau de Marivent. "En los últimos tiempos la situación estaba algo más tensa". Tot i que des de Casa Real pretenen un acostament, com a mínim, públic, amb Elena i Cristina, encara és lluny de produir-se. Mentre a Londres vèiem les germanes molt unides, "no hubo un solo rastro de cualquier fotografía de Elena o la infanta Cristina junto a la mujer de su hermano. Por ello, podría considerarse como la cuenta pendiente de Letizia con su familia política".

infanta Cristina elena Felipe Letizia GTRES
Felip, Letícia, Elena i Cristina / GTRES
elena cristina leticia gtres
Letícia, Elena i Cristina / GTRES

Ja de per sí, no es tenen cap simpatia, però afegeixin en l'equació el que ha passat darrerament amb les banyes de Letícia amb el seu examant Jaime del Burgo, o com odia l'asturiana a Joan Carles, motius més que suficients perquè l'odi, la rancúnia i la urticària a aparèixer juntes sigui en les dues direccions, ja que Elena i Cristina tampoc no tenen cap ganes que es produeixi la imatge d'elles dues al costat de Letícia, somrients... Arribarà el dia que tornarem a veure aquesta foto? No sembla possible a curt termini...

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!