Felip VI està fart d'Iñaki Urdangarin. Ha discutit en diverses ocasions amb la seva germana perquè finalitzi d'una vegada la seva batalla amb el seu encara marit. Enfrontats des de fa més d'un any per l'acord de divorci. No arribaven a un acord satisfactori per qüestions econòmiques. Les peticions de l'exjugador d'handbol eren massa elevades i la infanta no estava disposada a concedir-les-hi. No volia mantenir el pare dels seus fills després d'humiliar-la i trair-la, i menys a Ainhoa Armentia.

Iñaki Urdangarin ha aconseguit els seus propòsits. Finalment se cedirà a les seves peticions, i serà Juan Carlos qui se n'encarregui. Segons Juan Luis Galiacho ja se li ha concedit un pagament d'un milió d'euros en concepte d'indemnització, el següent pagament se li farà quan finalitzi el divorci, en un únic pagament o fraccionat. A més, fins ara cobrava 6.000 euros mensuals com es va pactar en les capitulacions matrimonials, però s'augmentarà als 25.000 euros mensuals per tota la vida. Ara s'està debatent sobre les propietats que se li concediran. Demana una casa a Bidart i una altra a Baqueira. Mentre no l'han posat ni un sol problema amb la del país basc, amb la catalana el té complicat per no dir impossible. Pertany a Casa Reial i Felipe no se la pensa concedir, ja pot parlar tot el que vulgui d'ells.

Iñaki Urdangarin efe
Iñaki Urdangarin efe

Iñaki Urdangarin vol quedar-se amb Baqueira

L'exduc va reaparèixer per l'habitatge, pot fer ús d'ella com a membre de la família fins que es divorciï, per enviar un dard enverinat a la corona. Felipe es va presentar quan va saber la notícia. El mateix ha succeït el mes d'agost, que en no firmar l'acord amb la seva dona va tornar a intentar-ho. Novament el rei va repetir la jugada, va agafar el super Puma de l'exèrcit amb el qual es realitzen els trasllats de Leonor, per fer-lo fora del Vall d'Arán.

"La primera primícia que donarem és que el divorci està a punt de firmar-se, ja s'han aconseguit liquidar tots els serrells que estaven pendents. En els propers dies es firmarà el divorci, però no ens assabentarem amb exactitud perquè es firmarà fora d'Espanya, es firmarà a Suïssa. Els diners no entraran a Espanya amb el que no ens assabentarem", detalla Juan Luis Galiacho.

Felipe amics efe
Felipe amics efe

Segons el periodista d'investigació, "en aquests moments Iñaki Urdangarin hauria cobrat ja entorn d'un milió d'euros. La quantitat mensual que rebrà no són 6.000 euros, és superior, podem multiplicar-lo per quatre o per cinc... uns 25.000 euros mensuals".

Encara que no se sap que propietats rebrà finalment Iñaki, es coneix que va demanar les cases de Bidart i de Baqueira. "Iñaki Urdangarin volia el gaudi de Baqueira tant sí com no. Per això es va presentar el febrer amb Ainhoa Armentia, per demostrar que té dret a utilitzar la casa. I ara a l'agost, ha tornat a 'desafiar' a la seva encara família i es va personar a Baqueira". La infanta hauria acceptat lliurar-li Bidart, però no Baqueira ja que és d'ús real. "El gaudi de la casa de Bidart va a Iñaki Urdangarin. No el de Baqueira que ell també volia. Parlem del gaudi, de l'usdefruit, del dret d'ús, no de la propietat" assegura Galiacho.