Felip VI està fart dels polsos d'Iñaki Urdangarin aquest últim any. El gener de 2022 va anunciar la seva ruptura amb la infanta Cristina després de les fotografies on es revelava una infidelitat. Des d'aleshores han començat una àrdua batalla legal amb els seus advocats per l'acord de divorci. Van esperar al 5 de juny d'aquest mateix any per firmar els documents, tanmateix no van aconseguir tancar les negociacions per les exigents peticions de l'exduc de Palma. Culpa Juan Carlos de tots els seus mals i per això demana revenja. Pensa aprofitar-se de les dues dècades en què format parteix de Casa Reial. Sap massa coses i no li importa fer xantatge a la resta amb això.

Iñaki Urdangarin va demanar 25.000 euros mensuals per tota la vida, dos milions d'euros en concepte d'indemnització pel llibre que li van oferir escriure i al qual finalment va renunciar, diverses propietats al seu nom, mantenir els seus escortes i finançar les despeses relacionades amb els seus fills. La infanta no podia fer front a aquestes despeses ella sola amb el seu sou de 400.000 euros anuals. Així que és Juan Carlos qui s'hi va oferir, i davant de la negativa de la seva filla, finalment serà ell qui faci tots els pagaments.

Iñaki i Juan Carlos
Iñaki i Juan Carlos

L'exjugador d'handbol i la filla dels emèrits arriben a un acord satisfactori per a ambdues parts. Fins a la data Iñaki rebia 6.000 euros mensuals tal com figurava en les capitulacions matrimonials. Se li augmentarà el sou una vegada tanquin l'acord de divorci. A més, ja se li ha fet un primer pagament d'un milió d'euros i se li farà un segon pagament en finalitzar el procés o fraccionat.

Sí a la casa de Bidart, no a la de Baqueira, és de Felipe

Tanmateix, Felipe no està d'acord en una de les seves peticions. Respecte al patrimoni, Iñaki Urdangarin demana la casa de Bidart, per la qual no hi ha cap problema, i la casa de Baqueira, on acudeix de vacances la família reial. El rei no pensa concedir-li aquest beneplàcit. Aquest any ja va passar uns dies en ella i va haver d'anar el marit de Letizia d'urgència per fer-lo fora. Va acudir en companyia d'Ainhoa Armentia. Un gest que no va agradar gens a la corona perquè ho va veure com una amenaça.

Felipe neu efe
Felipe neu efe

Iñaki Urdangarin ja no forma part de la família quan es divorciï, per tant, no podrà tornar a trepitjar-la. El mes d'agost passat va intentar tornar, però Felipe li va tornar a advertir, en aquesta ocasió va ser més ràpid. Segons Juan Luis Galiacho, amb la casa de Bidart es dona per finalitzat el repartiment dels béns que compartien Iñaki i Cristina: "L'inventari està tancat, ja li han donat el vistiplau i la firma del divorci està en caure".