Una de les coses que millor fa Felip és fer veure que té molta feina. Ha de ser molt esgotador anar saludant al personal, presidir besamans i recepcions oficials a no se sap ben bé qui o fer el paripé saludant amb la maneta i mostrant la seva poc cuidada dentadura quan va amunt i avall. Però entre la seva agenda atapeïda no estaria malament que busqués un forat per anar a un casament que tindrà lloc d'aquí a uns dies, i on encara no ha dit ni ase ni bèstia ni s'ha dignat a respondre. No fos cas que hi hagués molts paparazzis cobrint la visita a l'enllaç. Però anem a pams.

DL u540529 003
Felip / GTRES

Tal i com explica El Comercio, d'aquí a molt poquet se celebra un casament per algú que té un lligam especial amb el Borbó. Un noi que és el fillol del rei espanyol. Es tracta de Felipe López Sánchez, que ara és a punt de viure un dels moments més importants de la seva vida. El futur nuvi es casa aquest mes amb Lorena Meana a la parròquia de Deva, a Astúries. I a Astúries va ser on es va originar el fet que Felip fos el seu padrí. Saben que en aquella comunitat es fa cada any aquella pantomima del Pueblo Ejemplar de Asturias. Una iniciativa que va començar el 1990, dessignant San Esteban de Cuñaba, a Peñamellera Baja, com al primer guardonat. La mare de Felipe (l'asturià) estava embarassada aleshores, i va demanar a Felip, aleshores Príncep d'Astúries, que apadrinés el seu primer fill, que es diria com ell, quan va passar per la casa que s'estaven construint ella i el seu marit, un paleta. I és Felipe havia de ser el primer nen que naixeria allà en vint anys. Davant la petició, Felip es va quedar pensatiu, sense respondre. I a la setmana següent, mitjançant el cap de la Casa Reial, Sabino Fernández Campo, van confirmar que sí que acceptava ser el padrí de la criatura.

DL u521009 192
Felip i Letícia, en una visita al 'Pueblo Ejemplar de Asturias' / GTRES

Els dos tocayos han anat mantenint contacte via carta des d'aleshores. També alguna trucada. I gairebé cada any que el rei va a Astúries, ara amb Letícia i les nenes, a visitar els pobles exemplars escollits, es troben en algun moment o altre. Per exemple, l'any passat. Felip fa de padrí, però d'aquella manera, perquè per exemple, no va ser en el bateig del nen. El passat octubre, però, en els Premis Princesa d'Astúries a Oviedo, el noi li va donar la notícia a Felip: "Me felicitó, se puso muy contento", citen a l'esmentat mitjà. No només això, també el va convidar al seu casament. Està a la llista de convidats: "Sería un honor que viniese". Els nuvis, encantats de la vida amb la possibilitat que Felip, amb o sense Letícia, assistissin a l'enllaç a la parròquia de Deva i el posterior aperitiu, tiberi i festa al Palacio de Valdesoto, un antic palau construït al segle XVII amb uns grans jardins. Un casament que tindria un plus amb la presència reial.

felipe fillol
Felipe López, fillol de Felip

Però què ha fet des d'aleshores Felip? Passar olímpicament. "No ha confirmado su asistencia, sería una sorpresa que se presentase. Desde la casa Real ni confirman ni desmienten porque, en cualquier caso, se trataría de un acto privado"... Què li costaria a Felip pronunciar-se, i més, tenint en compte que és el seu fillol? Lleig.