El rei Felip, abans de marxar uns dies de vacances amb la seva dona pel pont de la puríssima i abans que torni a casa la seva filla gran, la princesa Elionor, a passar les vacances de Nadal a Zarzuela, ha fet les maletes i ha volat cap a l'altra banda de l'Atlàntic i s'ha presentat aquest divendres a Washington, el dia després d'entregar amb Letícia les medalles d'Or de Belles Arts a Tenerife. A la capital nordamericana està tenint una agenda atapeïda, per exemple, tenint una trobada amb la directora gerent del Fons Monetari Internacional a la seu del FMI, o assistint a la celebració del centenari del Masters of Science in Foreign Service Program, on ha dit algunes paraules al United States Institute of Peace de la ciutat. “Junto a algunos distinguidos compañeros que veo aquí, mientras miro a mi alrededor, terminé mi maestría hace 27 años. Solo tengo excelentes recuerdos del tiempo que pasé aquí. Todos esos recuerdos me vienen a la mente precisamente en un momento como este", ha dit. Es referirà també a una dona que li va robar el cor?...

felip georgetown ara
Felip, a Washington / @CasaReal
felip georgetown ara2
Felip, a Washington / @CasaReal

Aquest és un viatge oficial especial pel Borbó, ja que va viure allà quan tenia 25 anys, compartint pis amb el seu cosí Pau de Grècia, quan estudiava un màster en Relacions Internacionals a la Edmund Walsh School of Foreign Service de la Universitat de Georgetown. En el temps que tots dos van ser roomates, durant dos anys, van veure i viure les diferents aventures eròtico-festives de cada cosí. El futur monarca espanyol, per exemple, va ser testimoni dels primers mesos de la relació del grec amb la seva actual dona, i arxienemiga de la reina Letícia, Marie-Chantal Miller. Felip, en l'anonimat del piset pròxim al campus universitari, estava més feliç que una perdiç. Una periodista que va coincidir amb ell el recorda com algú "que se sentía contento de poder ir en bicicleta, también podía salir a comer una hamburguesa sin que nadie se le acercase e incluso le reconociera. Iba con guardaespaldas, pero estaba feliz de poder vivir lo más parecido a la normalidad".

felip georgetown
Felip, a Georgetown

I dins la normalitat també hi entren alguns affaires sentimentals. I sens dubte, Georgetown quedarà per sempre lligat a Felip amb un nom. Un nom de dona. Una dona a qui coneixia Marie-Chantal, nordamericana, guapíssima, que havia fet de model i va estudiar Ciències Polítiques a la Georgia Southern University. Va ser la parella de Pau de Grècia qui li va presentar a Felip. Parlem de Gigi Howard. Era l'any 1995 i es va encendre la flama entre ells dos ràpidament. Van anar junts a una illa del Carib, i els va enxampar un paparazzi: “Fueron a bañarse y salieron agarrados de la mano. Había abrazos y algún que otro beso. Yo no me lo podía creer". Era Setmana Santa i Felip va passar olímpicament de visitar la família a Mallorca i quedar-se amb Howard, amb qui després se'l va veure pels carrers de Manhattan de la mà o esquiant a les muntanyes de Colorado. Però la cosa va sortir de mare, fins i tot, li van punxar el telèfon de la noia a Nova York. A més, a Joan Carles i a Sofia no els hi feia molta gràcia que sortís amb el seu fill, tal i com explicava Pilar Eyre al llibre Yo, el Rey. Així era aleshores:

 

felip gigi2
Gigi Howard, nòvia de Felip a Washington
felip gigi3
Gigi Howard, nòvia de Felip a Washington
felip gigi4
Gigi Howard, nòvia de Felip a Washington
felip gigi5
 

I així és ara:

gigi howard2
Gigi Howard, nòvia de Felip a Washington
gigi howard3
Gigi Howard, nòvia de Felip a Washington
gigi howard
Gigi Howard, nòvia de Felip a Washington

Igual d'espectacular, i el que és més important, plenament feliç amb la vida que ha escollit després de partir peres amb el Borbó. La relació es va acabar i ara, 27 anys després, ha deixat el rei espanyol molt enrera, i enlloc d'haver estat reina d'un país, s'ha fet una empresària de cosmètics molt important. La d'Amèrica ha sabut reinventar-se lluny de la monarquia espanyola i ha llançat al mercat uns revolucionaris pedaços rejovenidors per combatre les arrugues, des de les celles fins als genolls. Així es pot llegir en el compte d'Instagram de la firma de cosmètica Sio Beauty. A més, quan tenia 42 anys, va decidir que volia ser mare, per la qual cosa es va buscar un donant anònim i va tenir un fill. I ara que Felip ha tornat a Washington, no consta que ella i ell hagin fet cap esforç per veure's ni recordar temps passats.