Espanya és un Estat aconfessional però els reis són catòlics. La missa més reial de l'any és la de Resurrecció el Diumenge de Pasqua i la tradició és celebrar-la a la Catedral de Palma. Un absurd ja que els Borbons fa anys que no passen la Setmana Santa a Marivent sinó barallats i dispersos pel planeta. Però la tradició mana. Manava fins el xou de Letícia a la missa de 2018 que no ha tapat la de 2019. Dit i fet, Zarzuela es planteja moure la cerimònia a la Península i Pilar Eyre revela a Lecturas que un dels destins possibles per la missa de 2020 és la Catedral de Girona.

reis i elionor palma GTRES

GTRES

catedral girona ACN

Catedral de Girona / ACN

Els gironins van veure com la seva alcaldessa no cedia les instal·lacions municipals pels Premis Princesa de Girona i ara poden veure com el bisbat rep la Família Reial a les escales de l'espectacular Catedral. Escriu Eyre: "La única alegría de doña Letizia al terminar la ceremonia fue pensar que aún queda un año para la próxima misa en Palma. ¡Si es que se produce, porque ya se empiezan a alzar voces promoviendo las candidaturas de Burgos, Zamora e incluso Girona!". La Corona, que va acabar humiliada fent els seus premis a un restaurant dels afores de Girona, podria tornar al centre de la ciutat per la Pasqua 2020. Eyre destapa més xous royals dins una església, ara de la infanta Elena.

WhatsApp Image 2019 04 19 at 12.23.55

La premsa local publica que la germana gran del rei va visitar la Setmana Santa murciana malvestida, malpentinada i sense cap glamour. A sobre maleducada i saltant-se la cua de feligresos que s'esperaven sota a pluja. Eyre la fulmina: "La infanta Elena con la iglesia abarrotada se saltó la cola y tuvo trato de favor, ya que la acompañaba una nutrida corte, encabezada por el alcalde, sacerdotes y numerosa seguridad, lo que causó molestia a los fieles. Tampoco se libró su indumentaria. Según un feligrés presente, “iba como para ir al mercado, con una chaqueta informe, pantalones feos, parecía que no se hubiera peinado…y con una especia de bolsa de la compra en la mano…”. No és una homeless demanant almoïna a la porta de l'església, és infanta d'Espanya.

reis tuna EFE

EFE

Els reis a la Catedral de Girona amb la Família Reial al complet? Elena fent abús dels seus privilegis, Letícia humilinat Sofia i el rei Felip recordant el seu discurs del 3-O "A por ellos" en plena capital de Girona. Si Zarzuela ho veu bé, no els rebrà només la tuna.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat