El "colmo" de l'endogàmia dels Borbons és que en els tradicionals actes de lliurament de premis, el rei premiï la reina. Des de fa segles la monarquia espanyola és cèlebre per casar-se entre cosins, cosa que ha provocat conseqüències genètiques dins la família. Algunes de molts evidents. Però fins aquest dimarts 26 de novembre no havíem vist que Felip lliurés un premi a Letícia. Ha estat del Observatorio contra la Violencia Doméstica y de Género 2019 que concedeix el CGPJ.

rei premia reina CR

EKTMvGFWkAEfqQs

Casa reial

El Poder Judicial troba Letícia la “Personalidad más destacada por su compromiso en la lucha contra la violencia doméstica y de género y su apoyo a las víctimas". Una vergonya: mai l'hem vist en una casa d'acollida de víctimes de violència de gènere. Potser li han donat el premi per llegir els discursos amb bona dicció.

Alguns tuitaires han vist com coincidia aquest premi amb el penós paper de Vox el Dia contra la Violència Masclista, amb el rei fent-li bona cara i rendint-se a Ortega Smith o Santiago Abascal:

ortega fleip.

FELIPM LETICIA CGPJ EFE

EFE

Felip, amb cara de Borbó en veure que lliura un premi a la dona, no ha amagat mai que detesta els partits indepes mentre que somriu a la ultradreta. I Letícia no és la dona que enguany millor currículum té de lluita contra la violència masclista. La Corona és masclista per definició: és l'única institució que discrimina la dona pel fet de ser dona. El paperot de Casa Reial i CGPJ no queda impune a les xarxes, tipes de cinisme.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat