Una de les activitats més habituals dels reis d'Espanya és la de donar premis amunt i avall. Es passen bona part de la seva agenda entregant guardons i reconeixements a diferents persones i organismes, i és clar, entre tanta febre per donar premis, de vegades es cola algun premi sensacional que deixa els Borbons amb un pam de nassos. I és el que acaba de passar a Saragossa.

felip premis2
Felip i Letícia, als Premis Nacionals de Cultura 2021 / @CasaReal
felip premis
Felip i Letícia, als Premis Nacionals de Cultura 2021 / @CasaReal

Acte d'entrega dels Premis Nacionals de Cultura corresponents al 2021. Felip i Letícia han presidit l'acte d'entrega d'aquests guardons que s'han entregat aquesta setmana, "que expresan el reconocimiento de la sociedad por la contribución al enriquecimiento del Patrimonio Cultural de España". Un dels premiats, Diego Corbalán Hernández, conegut com 'Magius', premi en la modalitat de Còmic amb la seva obra Primavera para Madrid. Per què?: "Por su calidad formal y técnica, la valentía y riqueza de su propuesta argumental y su aproximación, lírica y quirúrgica, hacia problemas como la corrupción política y empresarial". Una obra valenta que parla de la decadència d'algunes institucions i on hi surten reflectides algunes d'elles... com la monarquia espanyola. Només cal veure l'explícita portada o alguna de les vinyetes interiors, amb Froilán, Corinna i Joan Carles, o els reis i el pequeño Nicolás:

llibre
 
llibre2
 
llibre3
 

Una novel·la gràfica publicada el 2020 que ara ha rebut el reconeixement que es mereix. Segons la descriu la Casa del Libro, "Esta novela gráfica es un paseo por las altas esferas de la sociedad española y su asociada corrupción. Los personajes tienen nombres ficticios aunque perfectamente reconocibles por todo el mundo, incluyendo a la monarquía española". I la xarxa s'ha fet ressò del moment en que els reis li entregaven el guardó a l'autor. La cara de Felip, tot un poema. A Letícia li llepa un peu i està encantada de la vida. I la xarxa, fent mofa en veure la imatge. Com diu un usuari, "Aunque Felipe es de poco leer, parece por el rictus que no le ha gustado demasiado. Ella, que conoce bien a la familia, tiene pinta de haber disfrutado bastante":

Ja triguen en anar a comprar Primavera en Madrid.