Felip i Letícia porten junts una mica més de 16 anys. L'homòleg al tron belga i la seva dona Matilde, porten uns quants més, més de 20. Però entre les dues parelles sembla haver-hi no només quatre anys de distància, sinó un món, si més no, pel que fa a l'amor que pregonen l'un per l'altre. Mai sentirem parlar els reis espanyols amb els termes i l'adoració amb la que s'han parlat Felip (de Bèlgica) i la seva dona ara que estan d'aniversari. I probablement, tampoc sentirem Felip i Letícia parlar obertament sobre ells dos en una entrevista televisada. 

felip espanya belgica

GTRES

Els reis belgues han parlat per RTBF del seu enamorament, del seu casament i de què senten ara l'un per l'altre. De l'enllaç reial, l'any 99, Felip es desfà en elogis: “La meva dona, la Reina, estava espectacular amb aquell vestit de núvia magistral i aquell fantàstic ram”. Un rei enamorat com el primer dia: “És absurd tractar d'entendre com funciona un matrimoni. És un misteri. Però l'amor segueix aquí, com una flama que cal cuidar perquè es mantingui encesa. És cert que la gent canvia amb els anys, però seguim molt enamorats. I a l'inrevés. Matilde parla del seu marit com mai hem sentit Letícia referir-se a Felip: "Segueix sorprenent-me. Cada dia aprenc alguna cosa nova d'ell, com la seva faceta artística o la seva passió per la música".

reis belgica gtres

GTRES

Felip i Matilde tenen quatre fills, Elisabeth, Gabriel, Emmanuel i Elionor. I no és la primera vegada que deixen en evidència la monarquia espanyola amb les seves paraules o els seus actes. No fa gaire ja van decidir que la seva filla gran renunciés a la seva dotació estatal que li correspondria per la seva condició, la gens menyspreable xifra de 920.000 euros l'any. O quan Matilde duia els nens a escola al seu costat, xerrant com qualsevol mare i fill, sense les mesures d'hiperprotecció a Elionor que tant agraden a Leticia.

matilde belgica emmanuel gtres

GTRES

De moment, el més carinyós que li hem sentit dir públicament a l'un de l'altre va ser el "Déjame hablar a mí", així que imaginin.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat