Ho marca la tradició. Felip i Letícia passen les tradicionals vacances de la Família Reial a Palma, i després posen la directa cap a un lloc desconegut. I és que, per a la Reina, l’estada a Mallorca “no són vacances”, ja que ha d’acomplir amb compromisos institucionals. Tampoc no s’escapa que qui mana a Marivent és la reina Sofia -encara més enguany, en absència de Joan Carles I- i les pautes que marca no acabarien de fer el pes a Letícia.

Davant d’això, si anys enrere els Reis passaven bona part de l’agost a Palma, aquest cop l’estada s’ha reduït a deu dies en el cas de Felip, i a una setmana en el de Letícia.

Reis a Mallorca 10  EFE

Els Reis a Mallorca. EFE

Rajoy en té la clau

El primer cap de setmana d’agost acabaven les vacances dels Reis i les seves filles, Elionor i Sofia, a Palma, amb l’anècdota de l’exposició de Sóller, on Letícia va tallar els periodistes davant les preguntes a les nenes.

Com cada any, la família va posar rumb a algun parador secret, del qual ningú -o gairebé ningú- en té coneixement. Només els membres de la Casa Reial, els familiars, i el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que per motius de seguretat ha de conèixer la situació del Cap de l’Estat.

L’única forma de descobrir on passen l’estiu enguany serà gràcies a algun testimoni que se’ls hagi trobat i ho expliqui a les xarxes socials. Perquè la família i el seu equip, apunta Vanitatis, s’encarreguen de no deixar ni rastre dels llocs que trepitgen. Hi arriben amb noms falsos i sota extremes mesures de seguretat.

Reis a Mallorca 3  EFE

Els Reis a Mallorca. EFE

El Mediterrani, destinació preferida

Malgrat el complet desconeixement del parador dels Reis, els viatges dels estius anteriors ens poden fer una idea del que poden haver escollit.

L’any passat van triar Croàcia, popular lloc estival per a tants turistes. En el seu cas, però, va ser un viatge d’allò més selecte, amb el lloguer de la goleta Dolce Vita, embarcació de luxe amb què van recórrer la costa del país.

Un any abans els Reis també van escollir la Mediterrània. En aquest cas, Itàlia, on segons alguns usuaris que ho van publicar a les xarxes, gaudien a la platja de Torre Lapillo, al sud del país. D'altres estius, pel contrari, ni es va arribar a resoldre el misteri.

Reis a Mallorca 11  EFE

Letícia i les seves filles a Mallorca. EFE

Ens assabentarem enguany d'on estan passant les vacances els Reis?