Tot i que enguany les vacances de la família reial a Mallorca han estat marcades per l’absència de Joan Carles I —que ha preferit estiuejar amb els amics a Galícia—, el paper de la reina Letícia tampoc no ha passat desapercebut.

Que la tradicional estada a Marivent no convenç la dona de Felip VI, ha quedat clar. Ho demostra que quan era princesa hi passava tot l’agost, mentre que ara no hi aguanta més de set dies. Després, Felip, Letícia i les seves filles posen rumb a unes vacances privades i d’allò més secretes. Però és que a més, la mateixa Reina ha afirmat en alguna ocasió que l’estada a Mallorca “no són vacances”, segons Vanitatis, i és que a l’illa ha d'acomplir amb determinades obligacions institucionals.

EFE

En aquesta situació, potser és per això que la reina Letícia no ha pogut guardar el seu caràcter —fort, com ja se sap— a la recta final del viatge. Ho ha demostrat per partida doble als últims actes oficials dels Reis a Mallorca.

Sense dirigir la mirada a Sofia

A l’arribada dels monarques al palau de l’Almudaina de Palma, Letícia va saludar com és tradició els curiosos que els esperaven a la porta. Ho va fer ràpid, sense aturar el pas. Ben al contrari que Felip, amb ritme més pausat i fins i tot intercanviant paraules amb alguns concentrats.

Mentre el Rei encara estava donant la mà als presents, Letícia posava la directa —entre aplaudiments del públic— cap a l’interior del palau. Sofia, la Reina emèrita, esperava els monarques a la porta de l’Almudaina, i va quedar estranyada que la seva jove ni tan sols li dirigís la mirada i entrés directa al palau. Sofia aleshores va preguntar als treballadors de la Casa Reial que on parava el seu fill, i en dir-li que continuava saludant els presents, la Reina emèrita va decidir entrar a palau —i no esperar-se com pretenia— en una situació de lleugera confusió.

VEGEU-NE EL MOMENT A PARTIR DEL 40'30''

Clatellada a la premsa

Després de l’episodi del palau, Letícia encara tenia a la recambra una oportunitat més per exhibir el seu caràcter fort. En aquesta ocasió, davant la premsa.

Els Reis i les seves filles, Elionor i Sofia, havien visitat l’exposició Pablo Picasso i Joan Miró, història d’una amistat a Sóller, quan en sortir d’aquesta, alguns mitjans els esperaven per conèixer-ne les reaccions.

Davant la timidesa —o precaució— de les nenes, els periodistes van preguntar-los directament per l’exhibició. Després que la premsa insistís, Letícia, que sap bé què busquen els seus excompanys de professió, va tallar-los amb una advertència: “No busqueu titulars. Els ha agradat molt. No us en diran res més”, entre la sorpresa dels periodistes.

EFE

Amb tot, probablement la Reina ja estigui més tranquil·la... i és que ja s'han acabat les vacances mallorquines a què no pot renunciar.