Fa just 17 anys que la Casa Reial sorprenia a la ciutadania anunciant que el llavors príncep Felip es casaria amb la periodista Letícia Ortiz. Bé, la ciutadania es va sorprendre, però no els molts companys de professió de la futura princesa.

leticia felip boda cotxe GTRES

Felip i Letícia (GTRES)

Vanitatis recorden aquell dia de molts nervis: "Horas antes, el ajetreo en las redacciones era monumental. Muchos periodistas sabían lo que ocurría, pero nadie quería desvelar el nombre de la que, años después, se iba a convertir en futura reina de España". El mitjà explica que tot i que no hi havia confirmació oficial, la sorprenent parella no s'amagava, i fins i tot es deixaven veure entrant junts a sopar al reservat d'un conegut restaurant de Madrid. Una de les primeres persones en conèixer la identitat de la nova parella del Borbó va ser la periodista Rosa Villacastín: "Yo lo sabía hacía tiempo, pero en aquel momento pensé que era el típico 'affaire' que no iba a durar, por eso no di su nombre. Di los datos pero no su nombre porque pensé: 'Pobre chica… Por decir que ha salido con el príncipe un par de veces le voy a machacar la vida porque la van a estar persiguiendo'. Tratándose de una compañera, me daba pena… Luego resultó que sí, que la cosa iba muy, muy en serio".

rosa villacastin

Rosa Villacastín (Efe)

Tot i el coneixement de l'affaire reial, va callar. No així Terelu Campos, la primera en revelar el seu nom a la televisió, poques hores abans que ella presentés el Telediario de la nit a TVE: "Me cuentan que Letizia estaba en maquillaje de TVE y se refirió a mí de una manera no muy bonita. Yo la entiendo… En el fondo yo la había colocado en el foco mediático y ella tenía que salir a presentar un Telediario, su último Telediario". Eren dies de tensió, de silencis, de nervis a Zarzuela per veure cap a on tiraven i com donaven la notícia. I quan finalment es va saber, una trobada entre Felip i alguns periodistes, Villacastín inclosa.

felip leticia 2004 gtres

Letícia i Felip (GTRES)

Després d'anunciar-se el compromís reial, es va celebrar un sopar on es van lliurar uns premis que entregava l'Associació de Periodistes Europeus. Felip es va acostar a la periodista i sorprenentment, li va fer una pregunta a Villacastín com si fos un nen petit demanant l'aprovació dels seus pares. Sorprèn que un futur rei d'Espanya pregunti al seu entorn sobre amb qui està o deixa d'estar: "el Príncipe se acercó a mí y me preguntó: 'Rosa, ¿qué te parece lo de Letizia?'. Le dije: 'Señor, me parece fantástico. Creo que por una vez ha acertado'. Se quedó muy sorprendido". No ens volem ni imaginar què hagués passat si Rosa Villacastín, aquell dia, li hagués respost que no li semblava bé la seva nova parella.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat