L'última estada de Joan Carles a Sanxenxo ha estat com les anteriors: pèssima per la imatge de la Corona. Tan tòxic és l'emèrit que per primer cop Felip era a 15 km del seu pare, a La Toja a la mateixa Pontevedra, i no s'ha dignat ni a acostar-se ni a trucar. No vol cap contacte. L'única concessió ha estat enviar-li als Emirats la invitació per la festa privada que tota la família Borbó celebrarà el 31 d'octubre al Palau del Pardo, després de tots els actes oficials pels 18 anys d'Elionor. La sorpresa la revela El País: Joan Carles en un gest d'humiliació a la seva neta, ha decidit que potser no hi anirà, com a senyal de rebuig a Felip, a Letícia, a Elionor i a la reina Sofia. Impresentable.

Juan Crlos señal d eburla Sanxenxo GTRES
Joan Carles a Sanxenxo GTRES

Segons el diari "Juan Carlos comentó a varios comensales que tiene en duda aceptar la invitación para acudir a una celebración privada en El Pardo el 31 de octubre tras la jura de la Constitución por su nieta, la princesa Leonor. No ha tomado aún esa decisión. El lugar escogido para ese encuentro privado, en El Pardo, no le parece “el más idóneo”. És encara ara a ulls del món, la residència oficial del dictador Francisco Franco. Per Felip i els que són com ell de Vox, la residència "del anterior Jefe de Estado". Joan Carles ja té excusa per no anar, a banda que l'han apartat de tots els actes públics. No pot anar al Congrés ni al Palau Reial. Només a la festa del Pardo a la que ja han declinat assistir Froilán i Victoria Federica. El 'team Juan Carlos' detesta el 'team Felipe'.

Elena Juan Carlos Sanxenxo GTRES
Elena i Joan Carles Sanxenxo GTRES

Joan Carles no suporta que Felip ni li truqui, no suporta que Elionor, que li deu la Corona a l'avi, el menystingui i tampoc està d'acord amb el fet que es renovi el Govern de Sánchez, comunistes i indepes. Entre les dades filtrades hi ha la seva opinió política: "No pronunció palabras en público ante los respectivos auditorios. Alguno de los de los presentes sí le escuchó alguna frase sobre “el fregado que tenemos en España”, y que interpretó en clave de política nacional". El fregao més demolidor per Espanya en termes d'imatge internacional és haver tingut un cap de l'Estat que cobrava comissions il·legals per fer la feina de cap d'Estat i les defraudava a Hisenda. El fregao és ell.

Joan Carles avió GTRES
Joan Carles avió GTRES

Joan Carles segueix vivint en un luxe ignominiós. Va viatjar en el jet privat més car del món, de 60 milions d'euros, de l'empresa del sogre del seu nebot Felip de Grècia, VistaJet. Joan Carles el va trucar i li va demanar l'avió gratis segons la SER. A l'altra banda de la ria, Felip de Borbó a La Toja fent el patètic: "Felipe en el almuerzo del Foro en el Gran Hotel de A Toxa se derramó en la pernera de su pantalón una buena cantidad de salsa justo antes del acto de inauguración del evento, lo que provocó una crisis entre la decena de invitados que le arropaban en la mesa y que solventó con presteza el maitre del hotel". La Família Borbó és un meme.