Entrevistar Jaime Peñafiel comporta un perill: comença a parlar de la reina Sofia, motiu del seu últim llibre, i acaba revelant interioritats d'Estat que haurien de fer tremolar els fonaments del Palau de la Zarzuela. És el que ha fet Rosa Villacastín a la revista Diez minutos. La conversa amb el degà dels cronistes reials comença amb tot el que ja ha explicat de Sofia i se li acaba escapant una exclusiva. De totes les respostes de Peñafiel, la més escandalosa és la que implica l'exparella del rei Felip, la model noruega Eva Sannum.

eva sannum3

GTRES

Peñafiel descriu els quatre matrimonis de Zarzuela com a "fracassats", també el de Letícia i Felip: "Cuando él dice que se va a casar con una presentadora de televisión, su padre monta en cólera, y su madre le apoya". És aleshores quan surt el nom d'Eva Sannum, la parella immediatament anterior a Letícia a qui Felip va haver de renunciar per pressions familiars. I Peñafiel deixa anar la bomba: "A mí me gustaría saber si se le pagó a Eva Sannum o no para que desapareciera. Eso sólo lo sabe Fernando Almansa, a quien le tocó lidiar con este asunto, porque don Juan Carlos no tuvo el valor de enfrentarse a su hijo. Entre otras razones, porque moralmente no podía impedirle que se casara con quien él quisiera". Com? pagar amb fons públics una model perquè marxi i no molesti, que no concedeixi entrevistes i no intenti tornar amb el príncep Felip. Així creu Peñafiel que funciona Zarzuela, sense escrúpols.

eva sannum2

GTRES

La pobra Sannum, que ara té 43 anys, va veure com el seu somni de ser reina d'Espanya es feia fonedís. Ni una paraula en tots aquests anys. Serà que va signar un contracte de confidencialitat a canvi de molts diners que va pagar el cap de la Casa Reial de l'època, Fernando Almansa. Lògicament per ordre del rei, però Peñafiel s'encarrega d'explicar-ho ara per assenyalar tots els personatges de la tragèdia. Sense aquell possible taló ara Espanya tindria una reina noruega i el Telediario el presentaria una tal Letícia Ortiz.