La setmana clau de 2024 per la Corona ja s'ha acabat, la de la celebració dels 10 anys com a reis. No hi haurà més actes importants: Elionor canviarà l'Exèrcit de Terra per la Marina, Saragossa per Pontevedra, Sofia tornarà a Gal·les per seguir Batxillerat i fer-se major d'edat a l'estranger i Joan Carles seguirà exiliat esperant una única cosa: la mort. La gran incògnita és el paper de Letícia. Zarzuela ha volgut ocultar que ella també fa 10 anys de reina i ho han centrat tot en la línia successòria, Felip però sobretot en Elionor i Sofia, les que han brillat més. Felip plorant emocionat perquè les nenes ja són grans i prenen la paraula ha estat l'obra mestra de Letícia. Va ser la reina qui va orquestrar el moment clau del desè aniversari, va escriure el text que Elionor i Sofia van llegir alternativament del mòbil que Elionor tenia amagat a la bossa de mà. Va fer que sí amb el cap i  a banda i banda les noies van demanar el focus.

DL u558753 001
Sofia i Elionor llegint el brindis, GTRES

Sofia va llegir millor, amb més enteresa, menys Borbó i menys pija. I Elionor va posar la imatge, que de tan principesca sembla feta a mida. La noia s'ha blanquejat la boca per lluir encara més a les fotos. És el seu únic complex: les dents, per la malaltia genètica que l'ha obligat a tenir diverses peces falses. Letícia va ser hàbil, va posar el focus en les noies i li va sortir bé, Felip queda com un avi emotiu que està de retirada. Letícia ha decidit que si cau no caurà sola. Ho aposta tot a les filles perquè ella ja no pinta res. Zarzuela ha tornat a arraconar Letícia de l'agenda oficial i la setmana vinent, amb Felip tres dies a l'estranger visitant les repúbliques bàltiques, Letícia no farà res. Només té un acte oficial, el mateix número que la seva sogra Sofia. Letícia no tornarà. El cas Del Burgo l'ha mantingut al marge de la Corona. Ha passat la prova de foc, que el seu cunyat no badi boca durant la celebració dels 10 anys. És evident que el tenen collat, el CNI, Hisenda, Zarzuela o qui sigui, però el perill Del Burgo s'ha desactivat. Letícia està marginada a la premsa rosa, cap revista li vol dedicar ni una portada des de fa 7 mesos i els diaris tampoc. Només la contraportada d'El País, dirigit per una dona, Pepa Bueno, i amb la columnista Luz Sánchez Mellado, volen reivindicar que la reina és qui govern la casa.

DL u558819 021
Letícia en l'últim acte amb Felip, GTRES

Escriu la columnista: "En esta década han logrado bien que mal sellar la grieta a base de atar corto al padre, alejar a las hermanas, vetar al cuñado (Jaime del Burgo i/o Iñaki Urdangarin), evitar a los sobrinos y bieneducar a las hijas. Pero la nave, lejos de la calma chicha, atraviesa un mar revuelto. Entre el baño de almíbar de muchos, el desafecto de no pocos y las lisonjas envenenadas de otros, una mayoría pide que cumplan su papel y no den guerra. Otra cosa es que Leonor, por muy pluscuamperfecta que sea, llegue a ser reina. Por lo demás, en todas las casas cuecen cosas, sean habas o caviar del Caspio. Y, sí, puristas, ya sé que Letizia no fue proclamada reina y que quien reina es Felipe. Pero para mí es ella la que gobierna esa casa porque sabe oler el peligro y anticiparse. Eso gracias a ser el único espécimen de la familia no nacido en cautividad". Letícia està movent fils per allunyar Felip de la Corona, ja que ella també l'aparten, i que Elionor hereti en condicions. El matrimoni segueix per la filla. La por guarda la vinya.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!